020_1844

Maajoukkueryhmän matkalta Espanjasta Barcelonan liepeiltä kotiin palattiin sunnuntaina 3.11. Liittovalmentajien Pasi Purhosen ja Juha Skytän johtamalle onnistuneelle leiriviikolle osallistui myös minun kilpakumppani Nokian Sami Välimäki. Matka jatkui heti maanantaina Thaimaahan, jossa osallistutaan viime vuotiseen tapaan Hua Hinissä pelattavaan kansaiväliseen tasokkaaseen golfkisaan, 6th Singha Thailand Junior World Golf Championships. Täällä pyrkimys on parantaa viime vuotista sijoitusta, joka oli 10. Kisa pelataan Royal Hua -Hin Golfin kentällä 7- 10.11.

Ensimmäinen kisapäivä – jaetulla toisella sijalla
Avauspäivä sujui hienosti. +1 tuloksella sijoittukseksi tuli toinen 3 lyöntiä johtavasta Thaimaalaisesta Yonggharoeng Suraditista. Hua Hinissä pelattavaan kansainväliseen 6th Singha Thailand Junior World Golf Championships kisaan ottaa osaa pelaajia Australiaa, USA:ta ja Kanadaa myöden. Kilpailu saatiin suorittaa pilvipoutaisessa säässä,

Puuskainen tuuli toi oman haasteensa kisaan. Kilpailussa pelataan neljä kierrosta ilman cut- rajaa. Sunnuntaina päättyvän kilpailun jälkeen palataan koti- Porvooseen ja koulun penkille. Kisan aloitin bogilla, jota seurasi kolme paria ja viidennelle birdie. Kympille myös birdie ja loppuväylille kaksi bogia. Griiniosumia oli kisan avauskierroksella 11. Puttaukset sujuivat hyvin ilman kolmen putin viheriöitä, putteja kertyi 30.Kierros päättyi 18 väylän pariin, joka toi korttiin kierrostuloksen 73, kentän par on 72. Nokian Sami Välimäki aloitti vakuuttavasti ollen 11 väylän jälkeen tuloksessa -2. Viimeisille väylille tuli muutama epäonnistuminen, joista lopputulos +5 ja kymmenes sija. Joukkuetuloksissa suomalaiset ovat toisella sijalla thaimaalaisten jälkeen seitsemän lyöntiä perässä.

Yöllä alkoi Thaimaassa raju myrsky sateineen. Säätyyppi oli peräisen Filippiineille ”rantautuneesta” super Taifuunista. Myrsky runteli Royal Hua Hinin golfkentän pelikelvottomaan kuntoon. Myös sade piiskasi kaupunkia koko päivän. Sähköt katkesivat aamuhämärissä ja palautuivat myöhään illalla.
Kolmantena +4 tuloksella toisen kierroksen jälkeen
Kolmas kisapäivä Royal Hua Hinissä, toinen kisakierros alkoi kostean, hyvin lämpimän sään vallitessa. Hurjan rajuilman jäljet teettivät kenttäorganisaatiolle valtavasti töitä. Kenttä oli kuitenkin saatu pelattavaan kuntoon, tosin väylillä makaavat puut antoivat monin paikoin pelaajille vapaan dropin. Arviolta vähintään 200-250 puuta oli kenttäalueella kaatunut, 15 vuoteen ei näin rajua myrskyä ole alueella ollut. Tänään startti väylältä 10. Kierros alkoi hyvällä parilla kun kovasta bunkkerista pelastin parin. Väylälle 11 tuli birdie kun löin wedgen puoleen metriin. Väylälle 13 tuli ensimmäinen bogey kun en saanut 2 metrin paria sisään. Etuysillä ei tapahtunut muuta. Takaysillä väylälle 2 tein bogeyn kun metrin par putti kierähti 360°. Väylälle 4 seuraava bogey. Vielä yhden bogeyn sain tehtyä viimeiselle, 2 chippiä ja 1 putti. Takaysi +3 ja koko kierros +3/75. 5 griiniosumaa, 1 birdie, 9 up&downia, 25 puttia. Kisassa tällä hetkellä jaettuna kolmantena ja Suomi joukkuekilpailussa toisena.

Kolmas kisapäivä Suomi hopealle Royal Hua Hinissä
6th Singha Thailand Junior World Golf Championships pelattiin loppuun viikonloppuna.
Suomalaiset 16 vuotiaitten kärkijuniorit Oliver Lindell Virvik Golf ja Sami Välimäki Nokia River pelasivat Suomen joukkueena toiseksi. Henkilökohtaisessa kisassa  sijoituin
kuudenneksi +6 tuloksella. Voittoon pelasi Thaimaalainen Yonggharoeng Suradit tuloksella -1.
Oliverin finaalikierros alkoi huikeasti, aluksi birdie, birdie, birdie, par, birdie ja kisan kärjessä tasoissa viiden pelatun väylän jälkeen. Väylälle 7 Oliverille tuli ensimmäinen bogey. Etuysi tulokseen -3/33. Takaysi alkoi myös bogeylla, kun chippi meni pitkäksi. Väylällä 15 tuli seuraava bogey missatun metrin par putin myötä. Väylälle 16 tuli hyvä up & down vaikeasta paikasta. Väylälle 17 bogey kun jäi lähestyminen bunkkeriin omaan jälkeen. Viimeisellä vielä harmittavat chippi ja 3 puttia, joka merkitsi tupla bogeytä. Takaysi +5/41 ja koko kierros +2/74. Aamuyöstä neljän aikaa kotimatkalle, perillä Porvoossa maanantai- illalla.

Lisäinfoa osoitteista:
https://www.golf.fi/uutinen/-/asset_publisher/2kVD/content/oliver-lindell-toisena-thaimaassa-avauskierroksen-jalkeen?p_p_auth=H64pNH1x
http://www.tga.or.th/tga2013/#p=102&TOURNAMENTID=20

-Olazabal

000_1310001_1383004_1237019_1737

Add Comment