Jouluna 2013

Jouluna 2013

Ensimmäinen Junior Orange Bowl International Golf Championshipin sateinen päivä takana! Mukana 85 peluria ympäri maapallon, poikia 47 ja tyttöjä 38. Pelaamme neljä kierrosta, poikien aloitus ensimmäisenä päivänä kympiltä. Peli lähti hyvin käyntiin, kahta paria seurasi birdie par kolmosella. Alku näytti varsin lupaavalta, mutta seuraavan väylän bogey palautti pelin pariin. 10 reikää pysyttiin kärjen tuntumassa, -1. Tämän jälkeen alkoi ”bogeyputki” kolme väylää. Lopussa vielä kaksi bogeytä ja yksi birdie, lopputulos  valitettavasti +4. Ensimmäisen kierroksen jälkeen jaettuna 27. Lämpimät sadekuurot häiritsivät peliä useaan otteeseen, aurinkokin näyttäytyi sadekuurojen välissä. Huomenna   jatketaan. 7.36 starttiaika, 1 tee. Myöhemmin iltapäivällä parin tunnin lajitreenit, hotellille ja juoksulenkille.

28.12. Toinen päivä myös tulokseen +4/75.
Lähtöaika oli heti auringon noustua, sää hyvä ei sadetta eikä tuulta. Iltapäivällä puuskainen tuuli kiusasi vähän peliä. Rundi alkoi hyvin, kahden putin birdie. Eka bogey tuli väylälle 5, jossa par putti kierähti. Väylällä 9 löin avauksen outtiin, tupla bogey. Etuysi tulokseen +2. Takaysi alkoi hyvin birdiellä ja väylällä 11 missasin metrin birdie putin. Bogeyt väylille 12,14 ja 15 missasin taas metrin birdie putin. Väylälle 17 vielä bogey ja takaysi +2. Kisassa +8 tuloksella jaetulla sijalla 29, yhdeksän eurooppalaista on edelläni. Huomenna jatketaan, starttiaikani 8.39 eli 15.39 Suomen aikaa.

29.12. Kolmas päivä tulos 71/par.                                                                            Rundi alkoi hyvällä chip innillä. Ensimmäinen bogey tuli väylälle 5 kun otin kolme puttia. Väylällä 6 löin lay upin veteen ja wedge kahteen metriin ja par sisään. Bogey seiskalle ja ysillä metrinen birdie sisään. Kympille tuli myös birdie. Väylälle 15 vielä bogey. Tästä hyvä jatkaa huomisen viimeiselle kierrokselle! Päivän tulos kohensi kokonaistuloksen sijalle 23. Päivän kierrostulos oli yhdeksänneksi paras koko jengistä.

30.12. Neljäs kilpailupäivä tulos +5/76.
Kisan viimeinen päivä lähti jälleen hyvin käyntiin kahdella parilla. Kolmannella väylällä 13 (startti oli kympiltä) alkoi vaikeudet, bunkkerin kautta bogey.
Seuraavalla sama toistui bunkkerin kautta. 14 väylällä sai päivän ainoan birdien
2 metrin putilla. Lopputulos 297 lyöntiä neljällä kierroksella oikeutti 27 sijaan. Kisakokemus oli mahtava, kovia pelureita oli maapallon eri puolilta. Itse kenttä oli melko haastava, virheet rankaisivat armotta, iso joki halkaisee kentän ja asettaa omat vaatimuksensa peliin. Griinit olivat kumpuilevia haastavia, isohkojakin. Kaiken kaikkiaan aivan mahtava kisa ylitse muiden Oliverin kokemien. Poikien kisan voitto meni Italiaan ja tyttöjen Kanadaan.

-Olazabal

Biltmoren komeat maisemat näyttämönä.

Biltmoren komeat maisemat näyttämönä.