Golf du Medoc_tarkkuutta
14.4. Jälleen reissussa, Espanjan Luminessa maajoukkueryhmän viikon leiri oli kolme viikkoa sitten. Nyt Ranskassa Bordeauxin liepeillä La Pin Medocissa: Michel Carlhian Trophy (18v) 17th – 21st April 2014. Muita suomalaisia ei ole mukana. Kisassa 132 kansaivälistä peluria mukana on. Harjoituskierroksella loistava sää lähes tuuleton ja lämmin, keskipäivällä n. 23 astetta. Kenttä hyvässä kunnossa, kumpuilevat haastavat griinit, väylät melko vaativia, pitkiäkin sisältäen paljon bunkkereita, kokonaispituus kentällä 6500 m.

17.4. Ensimmäinen kisapäivä sujui aurinkoisen sään vallitessa kaksijakoiseksi. Hyvällä puttipelillä pysyin koko kierroksen parin vauhdissa (28 puttia). Muutama avaus suuntautui oikealle ja merkitsi vaikeuksia pelata par- tulokseen.Bogeyta kirjattiin tuloskorttiin neljä (4). Vastaavasti tuloskorttiin kirjattiin 4 birdietä. Avauspäivä Parcours Des Chateauxin kentällä sujui kovassa kansainvälisessä seurassa hyvin. Kierrostulos 3 lyöntiä kärjestä ja sijoitus 15. perjantaina kisat jatkuvat toisella lyöntipelikierroksella.

Golf du Medocin bunkkerista birdie

18.4.Toinen lyöntipelipäiväkin onnistui mainiosti, kierrostulos -2, kahden kierroksen yhteistulos 140 oikeuttaa komeasti finaalipeleihin. Kahden päivän jälkeen tuloslistoilla komeilee nimi viidentenä. Tuloskorttiini kirjattiin tänään yksi bogey ja kolme birdietä. Huomenna kisan 32 parasta jatkavat reikäpelien muodossa loppuun saakka. Reikäpelin kaaviossa vastustajakseni tulee ranskalainen Heinkele Arthur, joka sijoittui lyöntipeleissä sijalle 28 tuloksellaan 145.

19.4 Lauantaina reikäpeliväivänä ensimmäinen starttini oli aamulla kello 9.02 ykköstiiltä. Avasin jo kolmannen kerran väyläbukkeriin, joka sijaisee keskellä väylää. Vastustajani Artur voitti avausreiän, toisella väylällä tasoitin. Etuysi mentiin tasatahtiin ja peli oli tasan. Takaysin ekalla menin johtoon, josta en luopunut. Voitto kirjattii väylällä 17 lukemin 2/1. Seurasi parin tunnin tauko. Jouduin vielä odottamaan 40 minuuttia vastaustajaani, joka selvisi pitkän uusinnan kautta. Italialainen Guido Migliozzi tuli vastustajakseni. Alkuun pääsin jo kahden lyönnin kärkeen, kunnes itselleni tuli vaikeuksia lähinnä lähestymisissä. Kaveri pääsi etuysillä kahden reiän karkumatkalle, joka säilyi aina 3 viimeiselle reiälle saakka. 14 väylällä puristin pitkä rautavitosen griinille kaverin jäädessä kauas griinistä, voitin tämän reijän ja ero oli vain yksi reikävoitto. Seuraavalla tuhlasin puolen metrin putin ja eroa oli taas 2. Kuudentoista pitkällä birdieputilla nousin jälleen yhden päähän. Tokavikalla onnistuin tasoittamaan pelin. Viimeisellä lähestyimme hyvin, ensin oma lyöntini kolmeen metriin, Guido kiskaisi myös griinille viiteen metriin. Hänen alamäkiputti meni sisään, joten minunkin oli onnistutta. Näin kävi ja edessä oli jatkoreiät. Tiukkaa vääntöä on kaikkiaan viisi väylää. Tällöin Guido Migliozzin pitkä viisitoistametrinen putti sujahti kuppiin. Oma pariä metriä lyhyempi jäi tuuman verran kupista ja näin oli peli menetetty kovan taistelun päätteeksi. Italialaisen meriitit ovat kyllä kovat, amatöörien maailmalistalla kaveri on 1100 sijaa minua parempi, Kahdeksan peluria jatkaa seuraavina päivinä, lopputuloksissa sijoitukseni on jaettu yhdeksäs, samalle sijaluvulle päätyivät kaikki toisella kierroksella pudonneet 8 pelaajaa. Mukana oli Englannin ja Espanjan pelureita lukuunottamatta koko Europan kärki. Guido Migliozzi pelasi sunnuntaina itsensä finaaliin voittaen ensin ranskalaisen Thomas Le Berren ja sitten norjalaisen Kristoffer Reitanin. Finaalissa italialainen  voitti ranskaisen Augustin Holen. Seuraava kisa on Englannissa heti Vapun jälkeen, tällöin kohdataan Fairhavenissa myös espanjalaiset ja englantilaiset huippupelurit.

– Olazabal

Golf du Medocin maskotti