01Oliver Englannin harmaissa maisermissa

Oliver Englannin harmaissa maisermissa


30.4 keskiviikko
  Englannin Manchesterin läheisyydessä kansainvälinen Fairhaven Trophies kisa pelataan heti Vapun jälkeen. Matkaan kisapaikalle  lähti myös valmentaja Juha Juvonen. Muutamien treenipäivän jälkeen kisa käynnistyi perjantaina lyöntipelikierroksilla. Kisaan otti osaa 144 tyttöä ja poikaa (18v) omissa sarjoissaan. Poikien kisaan osallistuu Suomesta myös Sami Välimäki Nokialta. Kahden lyöntipelikierroksen jälkeen 40 pelaajaa jatkavat sunnuntaina, jolloin pelataan 36 reikää. Tyttöjen sarjassa mukana on kolme suomalaista Anna Backman Vääksystä,

2.5. perjantaina  kärjen vauhdissa par tuloksella. Kierros pelattiin viileässä (+13)puolipilvisen, heikkotuulisen sään vallitessa. Kierrokseen mahtui neljä bogeytä ja neljä birdietä. Bunkkerit täällä ovat hyvin hankalia kraaterimaisia teräväreunaisia, jotka rankaisevat armotta.Toisaalta putti kulki hyvin, alle 2 metriset upposivat kaikki. Tulos par/72 oikeutti viidenteen sijaan.

3.5. lauantai toinen lyöntipelipäivä, kärjessä viime vuoden kisan voittaja Marco Penge pelasi jälleen hyvän kierroksen, johtaen kisaa kolmen lyönnin erolla. Lauantain kierrokselle itselleni mahtui yksi tupla ja nejä bogeytä, kaksi birdietä ja tulos +5/77 kahden kierroksen yhteistulos 149. Sijoitus tuloslistoilla kahden kierroksen jälkeen 18. Kaikkiaan 40 pelaajaa selvitti huomiseen finaaliin, tällöin pelataan 36 reikää.
4.5 sunnuntaina finaalikierrokset käynnistyivät aamutuimaan kello 7.00. Oma startti oli 7.48, kierros lähti hyvin käyntiin. Kolmannella väylällä eka birdie, kuutosella bogey ja seiskalla jälleen birdie, etuysi  lupaava -1. Takaysillä birdiet jäivät reikien reunoille, +1 tuloksella aina viimeiselle par 5 väylälle, jossa tuli ratkaiseva virhe kierrostulosta ajatellen. Avaus epäonnistui ja vaikeuksien kautta tuloskorttiin tripla. Koko kierros +4/76, kolmen kierroksen jälkeen yhteistulos 225 ja 23. sija.

Sunnuntain  toinen kierros päätyi loistavaan kierrostulokseen -2/70. Lopputulokseksi 295 lyöntiä, joka oikeuttaa lopputuloksissa upeasti sijalle 9. Kisan voiton nappasi toisen kerran peräkkäin tasaisesti pelannut englantilainen Marco Penge tuloksella 287 lyöntiä.

Seuraava kilpailu on kotimaassa. Ensi viikonloppuna käynnistyy kotimaan sarjat, Finnair Junior Tourin avauskilpailu pelataan lauantaina ja sunnuntaina Pohjan kunnassa Nordcenterin kentällä

Tässä kisasivuston osoite:
http://www.fairhavengolfclub.co.uk/opens-at-fairhaven/start-sheets-results/?fgMonth=May&fgYear=2014

Anna ja Oliver suomalaisnimet Fairhavenissa

Anna ja Oliver suomalaisnimet Fairhavenissa