northsidevoitto

 

Ruotsin kilpailun jälkeen sunnuntaina kävin kiertämässä Kristianstadin kentän, jossa pelataan Kristianstand Open heinäkuun alkupuolella. Kierroksen jälkeen lähdimme autokuskin kanssa kohti Tanskaa ja Aarhusia.

Maanantaina treenattiin päivällä, samoin myös tiistaina.
Keskiviikkona kävin muitten suomalaisten kanssa kiertämässä Lyngbygaardin golfkentän.

16.6 Torstai

Avauspäivän lähtö oli tiiltä 1 kello 8.10.
Sain todella hyvän startin kahdella birdiellä jota seurasi par. Väylällä 4 hyvän lähestymisen johdosta taas birdie. Väylällä 5 upea avauslyönti oli mennä sisään, mutta kun putin missasin, korttiin merkittiin taas ’’vaihteeksi’’ par. Väylällä 6 hyvä lähestyminen lipulle ja putti sisään. Seitsemännellä reiällä löin vähän epäonnistuneen avauksen josta lähestyminen griinille 20 metriin. Tästä valitettavasti päivän ensimmäinen bogi kolmella putilla. Tämä kuitattiin kuitenkin nopeasti birdiellä heti seuraavalla reiällä.
Etuysi näin viidellä birdiellä ja yhdellä bogeylla -4/32.
Takaysille hyvistä asetelmista. Ensimmäinen birdie väylälle 12.
Väylällä 14 löin upean puu 3, jossa otin mailasta vähän alempaa kiinni ja löin pienen faden 235 metristä puoleen metriin. Eagle sisään ja oltiin kierrosta jo -7. Tähän perään todella hyvät putit 15 & 16 ja molemmilta birdiet korttiin. Viimeisellä vielä upea birdie ja takaysi -6/30. Koko kierros näin huikeasti -10/62. Näin uran paras kilpailukierros oli valmis. Avauspäin jälkeen lyönnin johdossa.

17.6 Perjantai
Toisen päivän lähtö tapahtui 12.55 tiiltä 10.
Hyvä startti taas, birkku väylälle 11. Seuraavan kerran kolisi reiällä 14 & 15 ja molemmilta birdiet. Vielä väylälle 18 birdie ja näin etuysi hienosti -4/32.
Takaysille lähdettiin kokonaistuloksessa -14. Takaysillä alkoi tulitus, 1,2,3 birdiet ja näin oltiin jo tuloksessa -17. Väylällä 2 oli palkintona hole in one bonus ja löinkin lähestymiseni n. 20cm päähän lipusta ja huuto oli kova yleisössä. Upeat birdiet 7,8 ja oltiin jo uskomattomassa tuloksessa -19.
Viimeisellä väylälle kuitenkin todella harmittava kolmen putin bogey joka tiputti tuloksen -18. Toinen päivä kuitenkin upeasti -8 /64 ja viimeiseen päivään lähdettiin neljän lyönnin johtoasemasta.

18.6 Lauantai
Finaalipäivän lähtö tapahtui 9.18 tiiltä 1.
Taas vakuuttava startti birdiellä. Väylällä 4 löin lähestymiseni oikealle heinään, josta chippi pariin metriin ja par ohi. Väylällä 5 löin avaukseni 9m lipusta, mutta lipun ’’väärälle’’ puolelle. Ensimmäinen putti 4 metriä pitkäksi ja par ohi. Tässä vaiheessa oltiin tiputtu jo tulokseen -17.
Väylällä 6 löin hyvän avauksen väylälle josta oli matkaa lipulle 118m. Tulin päätökseen että yritän lyödä 54° wedgen korkealle ja lennättää sen tuulen avulla griinille. Lähestyminen kuitenkin lähti spinnaavana ja matalana, joten tuuli painoi sen alas. Pallo tippui juuri ennen griiniä vesiesteen kiviin, josta se pomppasi veteen. Väylälle 6 tupla bogey. Väylälle 7 par ja väylälle 8 hyvä birdie ja oltiin lyönnin päässä kärjestä. Väylällä 10 löin avauksen väyläbunkkeriin, niin että jouduin seisomaan bunkkerin ulkopuolella. Aikani mietittyä mailavalintaa rauta 9 ja PW välillä, valitsin PW ja löin 136 metristä pallon kahteen metriin. Tästä hieno birdie sisään ja oltiin noustu tulokseen -17. Väylällä 11 löin avaukseni 30 metriä oikealle väylän 3 teeboksiin. Sieltä hyvä chippi metriin ja par sisään. Upea putti väylällä 13 nosti minut taas kärkeen. Väylällä 14 lähdin yrittämään toista griinille. Toinen lyönti suuntautui vasemmalle puiden alle karheikkoon, josta chippi lyhyeksi eturaffiin. Tästä nosto griinille ja puttiohi, bogi korttiin. Tässä vaiheessa oltiin taas lyönnin perässä. Väylällä 15 hyvä avaus vastatuuleen 10 metriin. Tästä upea birkku sisään ja oltiin taas tasoissa. Linus ja minä teimme parit 16 & 17 ja viimeiseen väylään lähdettiin tasatilanteessa. Seurasin 280 metristä edessä oleviamme, ja näin kuin Linus epäonnistui chipeissään ja teki bogeyn viimeiselle. Löin toisen lyöntini oikealle raffiin josta jouduimme tuomarin kanssa siirtämään mainoskylttejä. Tiesin että par riittää voittoon. Löin 81 metristä varmasti griinille 5 metriä lipusta oikealle keskelle griiniä. Putti reiän viereen ja par sisään ja voitto oli selvä! Kokonaistuloksella 62,64,72=-18 voitto irtosi lyönnillä ennen Linus Väisästä. Upea kaksoisvoitto suomalaisille. Voitto nosti minut rankingin kärkeen vajaalla 34 000 pisteellä. Nousin myös Race To Himmerlandin rankingin kärkeen reilulla 200 000 pisteellä, n. 40 000 enemmän kuin toisena olevalla Rasmus Nielsenillä. Tämä voitto tarkoitti sitä että saan villin kortin Made In Denmark kilpailuun joka kuuluu Euroopan Tourin kilpailukalenteriin. Kilpailu pelataan 25.-28.8.2016 Himmerland Golf Resortissa.

Kiitos kaikille kannustajille ja hengessä mukana olleille!
Nyt viikko lepoa ja treeniä jonka jälkeen sunnuntaina kohti Englantia ja The Openin finaalikarsintaa!!

-Olazabal