image

Maanantaina otin mopoauton ja lähdin kohti Hämeenlinnaa.
Tiistaina olin Pro-Amissa Tawast Golfin 1 joukkueessa. Ei joukkueena pärjätty mutta sain hyvän harjoituskierroksen alle.
Keskiviikko
Sain hyvän alun heti kilpailulle kun chippasin eaglechipin tankoon, birdie korttiin. Väylälle 5 ensimmäinen bogey harmittavalla kolmen putin griinillä. Väylälle 7 hyvä birdie kun löin lähestymisen reiluun metriin. Väylällä 9 huonon lähestymisen jälkeen en saanut tehtyä bunkkerista sand savea. Vaikeus jatkui. Väylällä 10 löin lähestymisen väylältä bunkkeriin josta sain vain nostetua pois. Chippi griinille ja putti sisään. Väylällä 11 kuitattiin birdiellä edellisen bogey. Väylällä 12 heti perään vaikeita hetkiä. Lähestyminen bunkkerin lippaan, nosto pois ja chippi puoleen metriin ja siitä vielä ohi, tupla bogey. Tämän jälkeen taas sisuuntuminen ja chippi sisään reiällä 13. Tästä lähti hyvä putki, en vain saanut hyödynnettyä birdiemahdollisuuksia. Kuitenkin rei’illä 17,18 hyvät putit ja takaysi -1 ja koko kierros näin -1/71. Avauspäivän jälkeen sijalla t11.
Torstai
Vaikea startti taas bogeylla. Tämän jäleen hyvää taistelua, eagle sisään reiällä 15, kun löin upean driven griinille. Birdiet 16,17 ja etuysi -3. Takaysillä taas heti chippi reiällä 1 melkein sisään, birkku korttiin. Väylille 6,7 vielä birdiet ja koko kierros näin -6/66 ja nousu kärkipaikalle oli tapahtunut.
Perjantai
Vahva startti kolmanteen päivään. Birdiet 3,4,5 mutta harmittava kolmen putin bogey reiälle 9. Etuysi -1. Takaysillä upea birkku reiällä 10. Tämän jälkeen tasaista golfia kunnes tultiin reiälle 17. Avauslyönti veteen, droppi ja toinen lyönti veteen. Chippi ja kaksi puttia ja tripla bogey oli valmis. Toinen päivä par/72. Sijoitus tippui t4. Ennen viimeistä päivää oltiin 3 lyöntiä perässä kärjestä.
Lauantai
Viimeisenä päivänä oli nousun aika. Heti kakkosväylällä lähestyminen 150 metristä puoleen metriin, birkku. Väylälle 4 hyvä up & down birdie. Väylälle 8 harmittava bogey ja etuysi -1. Sitten alkoi tulitus. Birkut 10,12 ja nousu lähelle kärkeä oli tapahtunut. Harmittava bogey reiälle 14. Tämän jälkeen uskomattomassa flowtilassa putit rei’illä 15,16,17 sisään, ja näiltä käteen birdie,eagle,birdie. Viimeisellä oli mahdollisuus lyödä niitti mutta birdieputti kierähti. Viimeinen päivä -6/66. Olin saanut kortin allekirjoitettua kunnes lehdistö ja antidopingjärjestö hyökkäsivät :D. Pystyin kuitenkin sivusilmällä seuraamaan viimeisen väylän tapahtumia, ja kun Tuomas Salmisen eagleputti ei uponnut, oli Suomen Mestaruuteni selvä. Kokonaistuloksella 71,66,72,66=-13/275 irtosi  lyönnin erolla kakkoseen uran ensimmäinen miesten Suomen Mestaruus ja samalla uran 5 SM-kultamitali. Hieno kisa takana ja samantien lähdettiin lauantaina kohti Ranskaa ja uran ensimmäistä Challenge Tourin osakilpailua!
Kiitos kannustajille!
-Olazabal