Tuomas ja Olazabal

 

Vierumäelle lähdin maanantai aamuna tyttöystävän luota ajamaan mopoautolla.Valmentajan tapaamisen jälkeen lähdimme Tuomas Pollarin (caddie) kanssa kiertämään Vierumäen kentän. Griinit oli saatu hyvään kuntoon, kun verrataan siihen miltä kuulosti kun muut pelaajat kommentoivat kun olivat käyneet siellä alkukesästä.

Tiistaina vedin ”mini” pro-amin, kun olin yhden ryhmän proona.Keskiviikkona kävin kiertämässä etu-ysin jonka jälkeen käytiin illalla valmentajan kanssa vielä kävelemässä kentällä.

Torstaina oltiin valmiita. Kisaa siirrettiin heti tunnilla, kun aamulla tuli niin paljon vettä että griinejä ei saatu jyrättyä. 14.10 kuitenkin pääsin lähtemään kymppitiiltä. Avaus karkasi keskelle oikealle metsään, jonne varapallokin puolittain meni. Ensimmäistä ei löytynyt joten toisella jatkettiin. Ensimmäiseltä reiältä korttiin tupla par. Väylälle 2 (11) otin vielä kolmen putin bogeyn ja oltiin jo +5 tuloksessa kahden reiän jälkeen. Väylällä 4 (13) birkku, mutta heti perään bogey.

Sitten alkoi tapahtua, birdiet 16,18,2,5,7 ja muille rei’ille parit, ja näin kierros hienolla come-backillä tulokseen Par/72. Avauspäivän jälkeen sijalla T77 vain lyönnin päässä CUT-rajasta.

Perjantaille lähdettiin hyvistä asetelmista.
Ykköselle tein heti hyvän kahden putin birkun ja kakkosellakin birdie kierähti. Kolmosella löin lähestymiseni griinibunkkeriin omaan jälkeen, josta sain vain lyötyä pallon pois yli griinin. Täältä kuitenkin ”heitto” pari metriä ilmassa eteenpäin juuri ja juuri griinille, jonka jälkeen pallo vieri keskelle reikää, par. Vitosväylällä tapahtui. Lähestymislyönti lyhyeksi, chippi ja 3 puttia, tupla bogey. Seuraavalla avaus veteen, tupla bogey. Vielä seiskan avaus väärälle puolelle lippua bunkkeriin, josta vain bogey korttiin. Etuysi +4. Takaysillä ruvettiin pelaamaan, ekat 4 reikää -2. Tämän jälkeen tiukassa paikassa missi reiällä numero 14. Väylällä 15 tiesin että nyt pitää mennä mikäli jatkoon haluaa. Birdieputti ei kuitenkaan mennyt, ja kun parputtikin ohi, alkoi homma olla selvä. Väylälle 16 myös kolmen putin bogey. Sain upotettua reiällä 17 birdieputtini, jonka jälkeen kuului kolme pitkää tööttäystä, peli keskeytettiin välittömästi. Ukkonen ja sade ei ollut lähelläkään, mutta vähän isommissa kisoissa otetaan vähän vakavemmin kuitenkin mahdollisuudet. Viimeiselle par ja koko kierros +3/75 ja kokonaistuloksella +3/147 jäätiin 5 lyönnin päähän jatkopaikasta.

Kiitos kaikille ketkä pääsivät paikalle! Löydät Gallery-osiosta kuvia Vierumäen kilpailusta.

Nyt valmistautumaan seuraavaan koitokseen, Norweigian Open Norjassa ensi viikolla!

-Olazabal