image

Tiistaiaamuna matkustimme Osloon. Täältä reilun sadan kilometrin trippi Skjeberg Golfiin, jossa pelataan finaalikierros. Kävin kiertämässä kentän, todella kapea sekä lyhyt kenttä, jossa tiiltä lyöminen on isossa roolissa.
Keskiviikkona pelasin Erik Mylläen sekä Linus Väisäsen kanssa Moss o Ryggen golfkentän. Siellä oli myös avaukset isossa roolissa, sieltä löytyi heti raffin jälkeen pitkää heinää johon pallo useasti hävisi. Kenttä oli suhteessa Skjebergiin todella pitkä.
Torstai
Startti oli 14.30 tiiltä 10. Aloitin upesti kahdella birdiellä. Väylällä 12 löin avaukseni sähkölankaan, joten avaus oli uusittava. Uusi abaus vasemmalle heinään, josta flaijjeri yli griinin. Pari chippiä sekä puttia ja tupla oli valmis. Tähän perään vielä kaksi bogia, ja oltiin jo tuloksessa +2. Väylälle 18 birkku ja etuysi +1. Takaysi lähti hyvin käyntiin birkulla. Vielä seiskalle birdie ja oltiin jo pakkasen puolella. Tämä suli kuitenkin heti seuraavan väylän kolmen putin bogeyyn. Par vikalle ja koko kierros Par/72. Avauspäivän jälkeen sijalla T22.
Perjantai
Perjantaina saatiin aamulähtö 9.00. Vaikea startti kun kakkoselle heti bogey. Tämä kuitattiin nopeasti kolmosen birkulla. Väylällä 6 löin hyvän avauksen griinille josta otin hölmön kolmen putin bogeyn. Väylällä 7 lähdin lyömään par 5 väylällä toista griinille. Lyönti jäi kuitenkin griinin oikealle puolelle, jonne se lopulta hävisi heinään. Uutta palloa sitten edelliseltä lyöntipaikalta ja tupla bogey korttiin. Etuysi +3. Takaysillä hyvä birkku väylälle 13. Sen jälkeen tasaista suorittamista kunnes upea lopetus kahteen birdieen ja myös toinen päivä tulokseen Par/72. Kahden kierroksen jälkeen sijalla T16.
Jos en olisi tehnyt birdietä viimeiselle, olisin saanut total tuloksella +1 lähtöajan n. 9.40.
Nyt birdiellä sain lähtöajan 11.40 ja tulemme missaamaan lauantaina kierroksen jälkeen lennon kotiin.
Lauantai
Upea startti heti birdiellä. Väylällä 3 saatiin taistella! Avaus veteen, 235 metristä outin yli puu kolmonen griinille, ja 15m putti sisään, PAR! Ensimmäinen bogey reiälle 6 vähän huonon chipin johdosta. Reiällä 8 chippasin birdien sisään, ja väylällä 9 olin chipata eaglen sisään. Etuysi -2. Takaysillä heti 11 reiällä bogi. Reiän 12 jälkeen alkoi tökkimään. 3 ryhmää odotteli avauslyöntiiään tiillä samaan aikaan. Kun tuli vuoroni, löin avaukseni vasemmalle metsään. Sieltä chippi ulos ja lähestyminen griinille, sekä 10 metrin birdieputti SISÄÄN! Väylälle 14 hyvä chippi & putti birdie,samoin myös reiälle 15. Tässä vaiheessa oltiin jo tuloksessa -4. Väylillä 16 & 17 missasin lyhyet birdiet. Kuitenkin reiällä 18 yleisön sekä kameroiden kuvatessa upotin chipin griinin takaa tehden vielä viimeiselle birdien!! Viimeinen päivä siis -5/67 ja nousu upeasti jaetulle kolmannelle sijalle! Kiitos kaikille kannustajille! Nyt päivä kotona jonka jälkeen matka jatkuu kohti Tanskaa ja uran ensimmäistä European Tourin osakilpailua!
-Olazabal