image

 

Ålandsbanken Finnish Open, Ahvenanmaa

Kotiin saavuttuani oli vain kamojen vaihto, jonka jälkeen jatkoin matkaani valmentajani kanssa kohti Ahvenanmaata. Tiistaiaamuna laiva saapui maarianhaminaan 4.30 jonka jälkeen poistuminen kohti golfkenttää. Siellä pikku unet ja 7.30 valmiina pro-am tapahtumaan. Iltapäivä ja ilta meni treenaillessa jonka jälkeen oltiin valmiita skabaan.
Keskiviikko
Kisan avauslyönti heti kymppi reiällä yli väylän veteen. Siitä kuitenkin hyvä par. Heti perään kolmen putin bogey. Vielä väylälle 15 bogey ja nämä kuitattiin heti 16 & 17 birdieillä ja näin etuysi pariin. Takaysillä tapahtui, birkut 2,4,5 mutta heikko bogey reiälle 8. Vielä hieno birdie loppuun ja ensimmäinen päivä -3/69. Avauspäivän jälkeen sijalla T4.
Torstai
Vaikea startti päivään bogilla. Perään kuitenkin ihmeellinen yhdistelmä, birdie,bogey,birdie. Seuraavan kerran bogey kutoselle. Reiälle 9 vielä birdie ja etuysi pariin. Kympille heti birkku ja myös reiälle 11. Väylällä 13 myös upean lähestymisen johdosta birdie. Näiden reikien välissä sattui bogey reiälle 12. Birdie reiälle 16 mutta harmittava bogey seitsemälletoista. Toinen päivä -2/70 ja kahden lyönnin päästä finaalikierrokselle.
Perjantai
Finaalirundille lähdettiin vakuuttavasti. Birdier 4 & 5 ja oltiin jo vakuuttavasti tuloksessa -7. Tähän perään bogeyt 6,7,8 ja oltiin tiputtu tulokseen -4. Birdie reiälle 10 mutta väylällä 11 avaus veteen ja bogi korttiin. Loppukierroksella pelkkiä paareja, iso tulos oli tulla reiällä 16 kun löin jatkolyöntini outtiin mutta upotin “kakkospallon eaglen” eli siis par korttiin. Viimeinen päivä +1/73 ja kokonaistuloksella 69,70,73=-4/212 sijoitus jaettu kuudes! Tärkeitä rankingpisteitä tuli taas ansaittua.
Maanantai
Hattula Pro-Am – Shootout
Maanantaiaamuna melkein pimeessä mopoautolla kohti Hämeenlinnaa. Täällä oli luvassa Pro-Am Shootout kilpailu. Aamulla pelattiin 9rk pro-am. Scratch tuloksessa sijoitus toinen vain lyönnin päässä Erik Myllymäestä. Iltapäivällä varsinainen kilpailu alkoi. Kisassa pelattiin 1,2,9. Varsinainen kilpailu alkoi vasta reiältä 2. Löin avaukseni griinille ja kahden putin parilla jatkopaikka oli selvä. Ysireiällä jouduttiin uusimaan. Uusinnassa oli vastassa Antti Ahava, jonka tiputin upealla chipillä joka oli mennä reikää, kauempana oleva siis aina tiippuu näissä uusinnoissa.
Jatkoon siis Peter Puhakka, Jani Perttilä, Henri Satama sekä meitsi. Ykkösreiällä voin sanoa että kävi tuuri. Par tuloksella kolme miestä lähti uusimaan bunkkerista. Löin huonon lyönnin ja olin lähes varma että putoan. Henrin bunkkerilyöni epäonnistui kuitenkin myös ja oma palloni oli yhden kengän mitan lähempänä. Kakkosreiällä Perttilä epäonnistui avauksessaan ja Peterille ja mulle parit. Miesten finaalissa siis vastassa Puhakka sekä Lindell. Löin toisen lyöntini par 5 reiällä melkein sisään, jonka jälkeen se rullaai 2,5m pitkäksi. Puhakan eagleputti reiälle ja omanikin, joten lähdettiin uusimaan finaalipaikasta. Epäonnistuin chipissä ja Puhakka laittoi sisään, joten finaalimies oli selvä. Finaalissa kohtasivat Peter Puhakka sekä Rosa Rantanen. Jälkimmäinen otti viimeiselle harmittavat kolme puttia ja Shootoutkilpailu päättyi Peter Puhakan voittoon, onnittelut sinne! Huikea tapahtuma takana, näitä saisi olla enemmänkin. Hyvin oli yleisö löytänyt kisaa katsomaan, kiitos myös heille. Sijoitus siis jaettu T3 naisten Sanna Nuutisen kanssa. Nyt pari viikkoa treeniä jonka jälkeen Nordic Leaguen Final Four starttaa Tanskassa!
-Olazabal