23.-26.3.2017 Barclays Kenya Open

Varhain sunnuntaiaamuna lähdettiin caddieni Tuomas Pollarin kanssa Nairobia.
Amsterdamissa välilasku, jonka jälkeen n. 8 tunnin lentomatka Nairobiin.
Saavuttuamme meni pari tuntia viisumin saamisessa. Lopulta päästiin taxilla liikenteeseen ja kohti hotellia ja ei tarvinnut pitkää matkaa ajaa, kun heti lentokentältä päästyämme näkyi seeproja aivan tien vieressä 😀

 

Maanantaina käytiin tutustumassa pintoihin ja kiertämässä reiät 1-9.

Tiistaina pelasin Pro-Amissa ja pääsin pelaamaan myös takaysin. Kentällä vaikutti paljon se, että Nairobi on n. 1800 metriä merenpinnan yläpuolella. Pallot lensivät huomattavasti pidemmälle kuin Suomessa, ja se tuotti paljon ongelmia Pro-Amissa.

Keskiviikkona ei päästy pelaamaan kentälle joten varhain aamulla 5.45 piti lähteä Nairobin Safarille. Matka kuitenkin ´´yllättäen´´ viivästyi matkanjärjestäjien takia ja pääsimme lähtemään vasta kello 7 jälkeen. Paljon uusia eläimiä tuli nähtyä livenä, tärkein tietenkin leijona (simba swahiliksi). Kuvia niistä ja reissusta löydät jutun lopuksi.
Iltapäivällä päästiin treenaamaan ja viimeistelemään ´´tuote´´.

 

Torstai 1. kisapäivä

Kierros alkoi kuumana iltapäivänä tunnustellen. Viisi paria alkuun, jonka jälkeen kutosreiän huono avaus toi ensimmäisen bogeyn. Heti perään heikko kolme puttia ja lopulta etuysi +2.
Takaysillä tahmeus jatkui. Heikko bogey reiälle 11 ja taas kolmen putin griini reiälle 14. Loppuun asti pareja kunnes viimeisellä reiällä upea eagle toi mut takaisin peliin mukaan!
Takaysi pariin ja koko kierros 72 (+2). Avauspäivän jälkeen 3 lyönnin päässä cut-rajasta.

 

Perjantai 2. kisapäivä

 

Toinen kisapäivä alkoi juuri niin kuin olin toivonut. 10 reiän toinen lyönti wedgellä lipulle josta oli helppo työ pistää eagle sisään. Hyvät paikat rei´illä 11 & 12 eivät tuottaneet toivottua tulosta. Saavuttiin reiälle numero 13.
Muistan erittäin hyvin caddieni Tuomaksen sanat. 160 eteen ja lippu 13 edestä, 173 lipulle.
Vastasin tähän että seiskalla varmaan mennään, kasi varmaan liian lyhyt varsinkin kun eilen seiska riitti juuri ja juuri vesiesteen yli. Kutonenkin varmaan lentäisi ilmassa yli griinin. Päädyttiin seiskaan.
Lyönti tuntui heti osuman jälkeen että lähti oikealle, mutta pallo lähtikin suoraan lippua kohti.
Koko matkan pallo lensi aivan suoraan kohti reikää, tippu juuri ennen reikää vähän vasemmalle puolelle, pomppu oikealle ja rullasi reikään, HOLE IN ONE ! Heti kun pallo hävisi reikään tajusin, ei p**kele, tässähän on Hole In One palkintona AUTO! Hirveä huuto heti kun pallo upposi reikään, jonka jälkeen porukkaa alkoi kasaantua griinille.

Kävelin kohti griiniä ja isot aplodit ja huudot saattelivat kohti reikää. Alastulojäljen paikkaus reiän vierestä ja pallon nosto ja poseeraus yleisön kuville ja Challenge Tourin uran ensimmäinen Hole In One oli tehty! Hole In One oli ensimmäinen koko Kenya Openin historiassa, siis 49 vuoteen sillä reiällä, missä oli palkintona jotain! Tämän jälkeen tilanteen nollaus ja peli jatkui kokonaistilanteessa -2. Etuysilläni tein vielä 2 birdietä rei’ille 17 & 18 ja näin etuysi upeasti 29 (-6).
Takaysin alkuun heti upea lähestyminen vaikeasta paikasta puun alta pariin metriin ja birkku sisään. Adrenaliinit kohillaan ja reiällä 2 rauta seiska 185 metristä yli griinin ?? Tästä parin chipin jälkeen iso bogi pelastus korttiin.
Seuraava birdie upealla 10 metrin putilla reiälle 4. Vielä yksi bogey dropin jälkeen reiälle 6. Takaysi pariin ja upea nousu oli tapahtunut tuloksella 65 (-6). Kahden kierroksen jälkeen sijalla T24.
Klubille saapumisen jälkeen oli vielä avainten luovutus ja haastattelut reiän 13 vieressä.

Tärkeä apina lähti pois selästä ja saatiin tehtyä ensimmäinen cut Challenge Tourilla.

 

Lauantai 3. kisapäivä

Moving Day lähti hiljaisesti käyntiin, 5 paria alkuun. Reiällä 6 muutettiin taktiikkaa ja lyötiin raudalla avaus. Se vasemmalle metsään ja kovan sähläyksen jälkeen tupla bogey korttiin. Etuysillä ei muuta tapahtunut ja näin se +2.Takaysi alkoi hyvin birdiellä. Seuraava tapahtuma nähtiin vasta reiällä 16 bogeyn muodossa.
Tähän perään upea birdie ja viimeiselle reiälle TAAS eagle!
Kolmas päivä näin 70 (-1) ja kolmen kierroksen jälkeen myös sijalla T24.

 

Sunnuntai 4. kisapäivä

 

Finaalipäivän huonosti nukuttuna yönä pää oli ollut huonossa asennossa ja niska kipeytyi.

Starttasin tosi heikosti, bogey heti ykköselle välilyönnin kautta ja kakkosella avaus bunkkeriin ja siihenkin bogey. Reiällä 4 ajattelin että peli kääntyisi birdien myötä, mutta bogey taas heti perään. Reiällä 7 lähdettiin yrittämään par 5 reikää toisella päälle ja kakkoslyönti epäonnistui. Kahden chipin ja putin jälkeen bogey korttiin. Ysille vielä hyvä birdie ja etuysi +1. Takaysi alkoi taas upeasti EAGLELLA. Tuli sitten tehtyä jokaisella kierroksella vähintään se yksi eagle.
Tähän perään taas par 3 avaus bunkkeriin ja päivän kolmannelle par kolmoselle myös bogey. Seuraava bogey reiällä 14 ja helpottava birdie viimeiselle reiälle kahdella putilla ja viimeinen päivä näin 72 (+1).
Lopputuloksissa sijoitus kauden avauksessa kumminkin kohtuullinen, jaettu 41. Uskomaton viikko kuitenkin takana, niin pelillisesti että kokemuksellisesti. Tästä on hyvä jatkaa kohti Turkish Airlines Challengea huthtikuun lopussa.
Kiitos kaikille jotka elivät hengessä mukana ja kannustivat! Tässä vähän kuvia viikolta!

 

-Olazabal