13.-16.7.2017 Italian Challenge Open by Lyoness

Prahasta matka jatkui maanantaina aamulla kohti Roomaa, jossa pitkän odottelun jälkeen iltakoneella Cagliariin. Ensimmäisen yön nukuin muiden suomalaisten vuokraamassa kämpässä kun en ollut saanut vastausta hotellista. Tiistaina heti aamulla juttelemaan hotellin respaan, josta sain itselleni huoneen viikoksi. Aamulla jatkettiin lähes heti pelaamaan. Pelasin etuysin tiistaina, ja keskiviikkona pelasin takaysin. Ei viitsinyt kuluttaa turhaa energiaa, sillä lämpöasteita oli päälle 30.

Torstai 13.7
Starttasin aamulähdössä 7.40. Aloitin heti kahden putin birdiellä. Ensimmäisellä par kolmosella, reiällä numero 3 löin avauksen rauta vitosella metriin, josta päivän toinen birdie sisään.
Etuysille vielä reiälle 8 birdie ja näin etuysi -3. Takaysi lähti käyntiin heti birdiellä. Reiällä 12 upea chippi griinin reunasta sisään ja eagle korttiin! Tähän perään harmittava bogey, kun lähestyminen lähti kierteettömänä wedgellä 20m yli lipusta. Loppukierroksella nähtiin vain pareja, joka jäi kylläkin harmittamaan, vaikka mahdollisuuksia oli paljon parempaan. Ensimmäinen päivä näin -5/66.

Perjantai 14.7
Starttasin taas vahvasti, 10 tiiltä aloitin ja ensimmäisille kolmelle reiälle korttiin par,birdie ja birdie.
Tähän perään samalle väylälle mihin eilenkin niin bogey. Tänään kumminkin se tuli kolmella putilla.
Tämän jälkeen annoin paikkoja joka reiällä birdieen tosi hyvistä paikoista, kunnes 17 & 18 putit upposivat. Etuysi -3. Takaysin alkuun heti ykköselle kahden putin birdie. Ja vielä reiälle 8 birdie ja näin toinenkin päivä upeasti -5/66.

Lauantai 15.7
Moving day alkoi taas 1. väylän kahden putin birdiellä. Tämän jälkeen pitkään hiljaista, kunnes 11 sekä 12 birdiet ja tulokseen -13. Tämän jälkeen heikko bogey reiälle 14, kun en saanut helposta paikasta tehtyä chipillä ja putilla paria. Vielä hyvä paikka reiällä 16 tehdä eagle, mutta birdie kuitenkin korttiin. Kolmas päivä tulokseen -3/68 ja ennen viimeistä päivää sijoitus jaettu seitsemäs tuloksella -13/200.

Sunnuntai 16.7
Starttasin lauantain tapaan helpolla kahden putin birdiellä. Tämän jälkeen pitkään hiljaista, kunnes reiälle 9 kilpailun toinen bogey ja vielä kolmella putilla. Takaysille lähdettiin siis tuloksesta -13.
Takaysin alkuun par 3 avaus oli omasta mielestä yksi kilpailun parhaista rautalyönneistä. Putti kuitenkin ohi ja par korttiin. Tämän jälkeen parhaiten pelatulle väylälleni taas birdie, ja siihen perään ’’vaikeimpani’’ sain kukistettua tekemällä hyvän birdien reiälle 13. Sitten hyvistä paikoista ohi rei’illä 14 & 15 mutta 16 löin upean rauta nelosen vastatuuleen 196 metristä vajaaseen kolmeen metriin. Tästä eagleputti kumminkin aivan vierestä ohi ja birdie korttiin. Väylällä 17 löin 79 metristä lipun viereen oikealle puolelle, josta upotin päivän viidennen birdien. Viimeisellä vielä todella hyvät kaksi puttia aivan griinin etureunasta, josta matkaa reiälle oli 20 metriä.
Lopputuloksissa tuloksilla 66, 66, 68 sekä 67, yhteistuloksella -17/267 sijoituin CT urallani korkeimmalle nappaamalla jaetun seitsemännen sijan Italian Sardiiniassa.
Tärkeitä pisteitä rankingiin tuli 7560 pistettä. Tämä auttoi nostamaan koko kauden pisteet reiluun 15 000 ja nousemaan rankingissa sijalle 55.
Tästä hyvä jatkaa tämän viikon kisaan Ranskassa, jossa olin viime vuonna myös mukana, pelaten tulokset 74 ja 72. Viime vuodesta on opittu ja lyönti tuntuu hyvältä, niin mikä sen parempaa kuin takoa rautaa silloin kun se on kuumaa 😉
Kiitos kaikille kannustajille!

 

-Olazabal