6.-9.08.2017 Vierumäki Finnish Challenge

Kävin väliviikolla kavereiden kanssa pelaamassa kentän ensimmäistä kertaa sitten viime vuoden.
Huomioitavaa viime vuoteen nähden oli se, että griinit oli paremmassa kunnossa kuin viime vuonna.

Kisaviikon maanantaina olin pelaamassa Finnish Flash Golfin Kultarannassa Naantalissa, jonka jälkeen tiistaina vietin treenipäivän Vierumäellä.
Keskiviikkona olin iltapäivän pro-amissa, joka kuitenkin peruttiin kovan sateen vuoksi.

Torstai 6.8
Mukavasti porukkaa oli saapunut ykköstiille 8.40 torstaiaamuna. Tahmea startti kahdella parilla jota seurasi ensimmäinen bogey reiällä 3 ja heti perään kolmen putin bogey reiällä 4. Ensimmäinen birdie reiälle 6 hyvän avauksen johdosta. Kahden putin birdie vielä ysille ja näin etuysi pariin. Takaysin alkuun heti avaus oikealle metsään, jonka kautta bogey. Avaus reiällä 13 reiluun viiteen metriin, josta päivän kolmas birdie kahdella putilla. Vielä väylälle 15 birdie, mutta harmittava kolmen putin bogey reiälle 17 ja avauspäivä tulokseen par/72. Avauspäivän jälkeen sijalla T86 ja kaksi lyöntiä cut rajaa perässä.

Perjantai 7.8
Keli oli pilvinen ja sateinen koko päivän. Starttasin 13.40 tiiltä 10. Avaus taas oikealle metsään. Sieltä lähestyminen griinibunkkeriin, josta nosto reiluun metriin. Kun päästiin griinille, torvet soivat ja peli keskeytettiin. Peliä yritetiin jatkaa myöhemmin iltapäivästä, kunnes kolmannella kerralla onnistuttiin jatkamaan. Peli jatkui kello 17.30. Upotin parputin, ja heti perään tein birdien. Väylällä 13 avasin griinille, josta kahdella putilla birdie ja näin etuysi -2. Takaysin alkuun heti 2 birdietä ja nousu jo tulokseen -4. Keli oli aivan täydellinen illalla, mutta hämärä alkoi hiipiä. Olimme kahdeksannen griinillä puttaamassa, kun torvet soivat 21.30 pelin keskeytyksen takia, tällä kertaa syynä pimeys.
Lauantaina tultaisiin jatkamaan kello 7.30 viimeiset reiät.

Lauantai 8.8
Aamulla lyhyiden yöunien jälkeen takaisin viivalle reiän 9 tiille. Avaus keskelle väylää, josta rauta kutonen griinille ja kahden putin birdie. Näin ollen toinen päivä -5/67 ja nousu jaetulle 26. sijalle.
Viikonloppuun lähdettiin lauantaina 10.10 tiiltä 10.
Starttasin heti bogeylla. Tätä seurasivat par, ja kolme birdietä putkeen. Seuraavan kerran tapahtui reiällä 18. Löin avauksen vasemmalle väyläbunkkeriin, josta mittasimme lipulle matkaa 251m. Yritin lyödä puu 3 draw kierteen, joka lähti kumminkin suorana pallona kohti puttigriiniä. Pallo laskeutui (todennäköisesti) puttigriinin edessä olevaan pieneen tiehen, josta se loikki puttigriinin yli ja lopulta valui reilun metrin verran outtiin. Droppi bunkkeriin, josta välilyönti pois ja siitä griinin viereen. Bogey chippi oli vielä menossa mutta tupla bogey korttiin. Takaysilläni vielä birdie reiälle 2 ja muille parit ja näin kolmas päivä -1/71. Kolmen kierroksen jälkeen sijallta T48.

Sunnuntai 9.8
Starttasin 10 tiiltä. Hyvä kahden putin par alkuun ja heti lähes perään rei’ille 12 & 13 birdiet. Tämän jälkeen paikkoja oli mutta mistään ei saatu sisään ja etuysi -2. Takaysin alussa ykkösreiällä alkoi kova sade, jonka jälkeen mietin että koska se peli katkaistaan. Oltiin kävelemässä kakkosväylän tiille kun torvet soivat. Menimme klubille odottamaan tietoa kunnes vajaan tunnin jälkeen menimme yrittämään uutta starttia kello 12. Hetken odottelun jälkeen tiillä 2 tuli uusi tieto että lähdetään klubille odottamaan. Siellä hetken oltuamme tuli tieto, että kilpailun neljäs kierros mitätöidään ja kolmen kierroksen tulokset jäävät voimaan. Harmittava tieto tietysti omalta osalta, kun nousua oli tapahtunut mutta näin se välillä menee. Sijoitus kotikisassa tuloksilla 72, 67, 71 = -6/210 jaettu 48. Tästä jatketaan nyt tämän viikon Northern Ireland Openiin Calgorm Golf Resortissa, Pohjois-Irlannissa.

Hyvää duunia Vierumäki, Jan sekä kenttähenkilökunta! Tästä on hyvä jatkaa! Ja tietysti iso kiitos kaikille ketkä pääsivät seuraamaan peliäni Vierumäelle! Arvostan suuresti ja mikä sen parempaa pelaajalle kun hyvistä lyönneistä tulee kehuja ja tsemppausta !
Nyt keskitytään tämän viikon kisaan ja sen jälkeen ensiviikolla jatketaan Norjassa.

-Olazabal