12.-15.10.2017 Hainan Open, Kiina

 

Lähdettiin Irlannissa caddienani olleen Harri Marjalan kanssa kohti Kiinaa perjantaina aamulla.

Manchesterissa välilasku, jonka jälkeen 11h 45 minuutin lennon ja 7h aikaeron jälkeen saavuttiin lauantaiaamuna Hong Kongin lentokentälle kello 6 aikaan. 4 tunnin odottelun jälkeen jatkolento Hainanin saarelle Sanyaan. Lauantaina illalla väsymys iski ja nukahdettiin kahdeksan aikaan, jonka jälkeen herättiin vähän ennen 12 illalla uudestaan. Tämän jälkeen saatiin unesta kiinni ja yö nukuttiin suht hyvin.

 

Sunnuntaina vietettiin rangella aikaa ja lähipelialueella. Maanantaina sama setti, lisättynä etuysin pelaaminen. Pulkkanen saapui maanantaina illalla ja tiistaina pelattiin 18 reikää.

Keskiviikkona aamulla käytiin vielä pelaamassa takaysi treenien lisäksi.

 

Torstai

Starttasin iltapäivälähdössä 12.00 tiiltä 10.

Sain hyvän alun birdiellä, mutta reiällä 11 heti lyhyt par putti ohi ja siihen näin bogey.

Väylän 14 avaus upeasti metriin ja tästä birdie sisään. Etuysi näin -1. Takaysillä avaus reiällä 3 vasemmalle pahaan paikkaan, josta fiksusti chippi vähän pitkäksi ja kahden putin bogey.

Lopussa tosi hyvät lähestymiset rei’illä 6 & 7 ja birdiet näille. Näin takaysi myös -1 ja ensimmäinen kierros -2/70.

 

Perjantai

Aamulähdössä 7.30 kentälle. Kierros käyntiin hyvin, birdie reiälle neljä, mutta avaus reiällä 6 vasemmalle outtiin. Uusi pallo kehiin ja tällä birdie, joten bogey korttiin. Etuysille vielä 3 paria, joten se pariin. Takaysin alkuun heti birdiet rei’ille 10 sekä 12. Lopussa par 3 rei’illä huonot avaukset, ja bogeyt molemmille 14 & 16. Viimeisellä vielä hyvä wedge 70 metristä puoleen metriin ja birdie korttiin. Toinen päivä näin -1/71 ja viikonlopulle tuloksesta -3.

 

Lauantai

Starttasin hyvin, 4. reiälle birdie ja kuudennella väylällä chippasin upeasti eaglen sisään 30 metristä. Seiskalle ’’eaglevero’’ bogey. Etuysi näin -2. Takaysillä ensimmäinen ja viimeinen birdie reiälle 12, ja kun loppuun 6 paria, oli päivän tulos hyvä, -3/69. Nousua tapahtui vähän sijalle T24.

 

Sunnuntai

Sunnuntaille oli edellisistä päivistä muuttuen luvattu viileämpää keliä ja pilvisyyttä, lämpötilan tippuessa 24 asteeseen.

Lähdöt tehtiin 2 tiiltä, koska mahdollisesti taifuunin sateet ja tuulet olivat mahdollisia sunnuntaina iltapäivällä.

Sain kohtuullisen alun, 3 paria ja reiälle 4 birdie. Väylällä 7 löin lähestymisen pitkäksi, josta chippasin taas upeasti birdien sisään! Reiälle 9 vielä todella harmittava kolmen putin bogey, ja etuysi näin -1. Takaysillä hiljaista ensimmäiset 3 reikää. Kunnes 13. reiällä alkoi putti upota, ensiksi siinä 6 metrinen birdie sisään. Reiälle 14 par, jonka jälkeen sanoin caddielleni Harrille, että nyt pistetään 4 birdien lopetus. Reiällä 15 lähestyminen 4 metriin, birdie sisään. Reiällä 16 melkein hole in one, ja birdie sisään parista metristä. Reiällä 17 lähestyminen takaforelle, josta upea 10 metrinen putti SISÄÄN! Viimeistä vaille oli 4 birdien lopetus, mutta kun välilyönti par 5 reiällä myötätuulessa tuli liian lähelle 80 metriin, oli palloa lähes mahdoton pysäyttää griinille. Wedge takaraffin reunaan, josta upea n. 15 metrinen putti puoleen metriin, josta oli helppo viimeistellä viimeiselle reiälle par. Upea takaysi -4 ja viimeinen päivä näin -5/67. Hieno nousu viikonloppuna lopulta sijalle T10, joka oli kauden viides top 10! Rankingin 6121 pistettä ja nousu rankingissa sijalle 34 sijalta 43. Nyt jo tämän viikon kisapaikalla Foshanissa, joka sijaitsee Sanyasta reilun tunnin lentomatkan päässä.

 

Torstaina jatketaan !

 

-Olazabal