19.-22.10.2017 Foshan Open

 

Matka jatkui Hainanista maanantaiaamuna kohti Foshania. Meidän lento oli peruttu taifuunin vuoksi, mutta saatiin uusi lento nopeasti lentokentällä ja päästiin perille tunnin myöhässä alkuperäisestä ajasta. Maanantaina levättiin ja tiistaina kierrettiin 18 reikää. Keskiviikko vietettiin treenaten kaikki alueet kohdilleen.

Torstai

Starttasin ykköstiiltä, löin kakkosreiällä melkein hole in onen, avaus rauta seiskalla jäi puolisen metriän linjassa lyhyeksi. Kolmannella reiällä rauta 8 170 metristä tippui pari metriä ennen reikää alas ja rullasi sisään, eagle! Tämän jälkeen etuysillä ei muuta nähty kuin pelkkiä pareja. Takaysin alkuun karmea startti, 3 bogeyta putkeen mutta reiällä 13 jo päivän toinen eagle! Tämän jälkeen hiljaista, kunnes reiällä 17 todella huono rauta semiraffista vasemmalle veteen ja tupla bogey korttiin. Viimeisellä vielä avaus veteen ja siihenkin bogey.

Ensimmäinen päivä näin +1/73.

 

Perjantai

Hijainen alku pelkillä pareilla, kunnes väylällä 15 lähestymislyönti raffista kierteettömänä yli griinin, bogey. Pareja etuysin loppuun ja se näin +1. Takaysin alkuun heti 1 väylällä lyhyt reilun metrin birdie putti ohi. Hyvä lähestyminen reiällä 3 ja päivän ensimmäinen birdie korttiin. Tähän perään reiällä 5 toinen lyönti griinille ja kahden putin birdie. Ja hyvä jakso jatkui, vielä perään kutosreiällä 4 metrinen birkku säkkiin ja nousu jo tulokseen -1. Loppuun vielä väylälle 7 bogey ja toinen päivä -1/71. Kahden lyönnin turvin jatkokierroksille.

 

Lauantai

Hiljainen startti, bogey kolmoselle ja birdie reiälle 5. Etuysillä ei muuta nähty ja se näin pariin.

Takaysillä sitten alkoi tapahtua, tupla bogey kympille, avaus pitkään heinään, josta maila tarttui tiukkaan raffiin ja pallo veteen. Sen jälkeen 2 paria, kunnes tultiin reiälle 13. Avaus keskelle väylää, josta kaksi lähes identtistä rauta kolmosta vasemmalle puskaan. Tämän jälkeen rauta kakkonen griinin takaosaan. Kun kahta ensimmäistä palloa ei löytynyt, jatkettiin toisella varapallolla. Griinin reunasta vielä kolme puttia ja 9 lyöntiä korttiin. Loppuun vielä birdiet rei’ille 15 ja 18. Kolmas päivä näin 76/+4.

 

Sunnuntai

Hiljainen startti viimeiseen päivään kolmella parilla. Neljännellä väylällä bunkkereiden kautta bogey korttiin. Kuudennelle ja seitsemännelle molemmille tupla bogeyt, huonojen avauksien johdosta. 2 paria loppuun ja etuysi näin +5. Takaysin alkuun heti bogey. Väylällä 12 avaus vasemmalle heinään, josta välilyönnin kautta bogey. Päivän ainut birdie reiälle 15 ja vikalle vielä bogey, niin näin viimeinen päivä +8/80. Henkisesti raskas viimeinen päivä takana ja sijoitus 63 tuloksella +12/300. Rankingissa tiputusta tuli 3 sijaa sijalle 37. Nyt ei ole enää omissa käsissä pääsenkö Challenge Tourin finaaliin ja Euroopan Tourin karsintafinaaliin. Tällä viikolla pelataan Ras Al Kaimahissa kauden toiseksi viimeinen kisa, joka ratkasee pääsenkö mukaan ensi viikon finaaliin. Itse astun armeijan harmaisiin huomenna aamulla 9.00. Saas nähdä mitä siitä tulee !

Kiitos kaikille kannustuksesta!

-Olazabal