7.-10.12-2017 Joburg Open

Lähdettiin Harri Marjalan kanssa lauantaina iltapäivällä lentokentälle heti Vanhan Porvoon joulukadun avajaisten jälkeen. Ensimmäinen stoppi Istanbulissa, josta jatkettiin yön yli lennolla Johannesburgiin.

Ensimmäinen päivä vietettiin leväten ja pelaten tennistä. Maanantaina pelasin Firethorn-kentän yhdessä Tapio Pulkkasen ja Eirik Tage Johansenin kanssa. Tiistaina tuli rankasti vettä ja aamulla käytiin Kalle Samoojan kanssa vetämässä 9 reikää Bushwillow-kentällä. Keskiviikkona kiersin vielä Bushwillowin etuysin ja Firethornin etuysin.

 

Torstai

Starttasin kisan lyömällä rauta kakkosen liian pitkälle bunkkeriin, sieltä huonosta makuusta 120m eteenpäin, ja nosto griinille. Putti ohi ja kausi 2018 aloitettiin bogilla. Ensimmäinen birdie reiälle 4, jonka perään myös birdiet rei’ille 5 ja 6. Vielä par 3 reiällä kahdeksan, upea birdie.                                  Etuysi näin tulokseen -3. Takaysillä ei ihmeitä tapahtunut, birdiet 11, 12 sekä 16. Sekin myös -3 ja ensimmäinen päivä tulokseen -6/66. Avauspäivän jälkeen jaetulla 8. sijalla.

 

Perjantai

Aloitin upeasti, heti 1 reiällä chippi sisään 15 metristä ja eagle korttiin. Väylällä 3 löin vähän löysän raudan, joka jäi oikealle lyhyeksi veteen, tupla bogey. Tähän perään avaus ison puun taakse ja bogey korttiin reiällä 4. Luulin kurssin kääntyneen, kun sain väylälle 5 vapauttavan birdien. Huono bogey reiälle 6 ja takaisin plussan puolelle. Etuysin viimeiselle vielä hyvä birdie, mutta takaysin alkuun taas heti bogey reiälle 10. Tämä kuitattiin reiän 12 birdiellä, mutta sen jälkeen taas huono rautalyönti ja bogey korttiin. Kuitenkin hyvä birkku heti perään ja takaisin tulokseen -6. Viimeisellä väylällä oli vielä hyvä paikka keskeltä väylää, mutta löin wedgellä 115 metristä ilmassa yli griinin puun juureen, josta bogey korttiin. Toinen päivä näin +1/72 ja nätisti cutista läpi.

 

Lauantai

Lähtö oli kymppitiiltä. Aloitin parilla, mutta heti perään lähestyminen reiällä 11 pitkäksi ja bogey korttiin. Tämä kuitattiin nopeasti reiän 12 birdiellä. Birdie vielä reiälle 14 ja bogey väylälle 17, näin etuysi pariin. Takaysin alkuun heti 12 metrinen birkkuputti sisään. Taistelua vaikeista paikoista ja saavuttiin reiälle 8. Avaus vasemmalle bunkkeriin, sieltä nosto lyhyeksi ja 2 puttia. Vielä reiälle 9 bogey, kun löin avauksen tiheään raffiin vasemmalle. Kolmaskin päivä tulokseen +1/73.

 

Sunnuntai

Sunnuntaina päästiin aamulähdössä 7.30 baanalle. Starttasin pareilla, ensimmäinen birdie reiälle 5 ja ensimmäinen bogey väylälle 8. Etuysi näin pariin. Takaysin alkuun bogey väylälle 10 koko reissun ainoalla kolmen putin griinillä. Vielä bogeyt väylille 13 sekä 16 ja viimeinen päivä +3/75.

Uran toisesta Euroopan Tourin kilpailusta jaettu 69. sija tuloksilla 66, 72, 73 sekä 75.                              Nyt on aika pitää taukoa ja suorittaa asepalvelusta.