22.-25.3.2018 Barclays Kenya Open

 

Sunnuntaina lähdettiin caddie Arto Teittisen kanssa aikaisella lennolla Pariisin kautta Nairobiin. Nairobiin saavuttaessa huomattiin että bägi ei tullut lennon mukana. Siitä sitten lentoyhtiön tiskille kertomaan että näin on käynyt, josta saatiin tietää että bägiä ei ollut lastattu koneeseen. Mailojen luvattiin tulevan maanantaina myöhään illalla Nairobiin, jonka jälkeen ne tiistaina aamulla kuljetettaisiin hotellille.

Tämän jälkeen lähdettiin etsimään kuljetusta hotellille, jonka jälkeen saatiin tietää että bussi oli jo lähtenyt kun meitä ei näkynyt. Homma kuitenkin jotenkin järjestyi ja pikkubussi kääntyi takaisin ja haki meidät lentokentältä. Vähän puolen yön jälkeen päästiin hotellille ja nukkumaan.

 

Maanantaina käytiin kentällä kävelemässä pari reikää ja Kim Koivun mailoilla pelasin myös pari väylää. Siinäpä oikeastaan se päivä. Tiistaina aamulla aikaseen ylös ja vähän väliä kävin kyselemässä onko mailoista kuulunut. Arto kävi vähän ennen kymmentä kysymässä tietoa ja saatiin tietää että mailat on saapunut Nairobiin ja ovat kuljetuksessa kohti hotellia. Reilun tunnin päästä menin alas kysymään että missä ne viipyy, koska puolisen tuntia kestää lentokentältä hotellille. Mailat olivat juuri saapuneet ja saman tien lähdettiin kello 11.30 bussilla kohti kenttää.

Tiistaina oli myös pro-am, joten kentälle ei paljoa ollut asiaa. Tutustuin griinien pintoihin ja vietin rangella aikaa.

 

Keskiviikkona olin pro-amissa Oscar Starkin ja kahden kenialaisen kanssa. Menestystä ei meidän joukkueelle tullut. Kenttä oli muuttunut viime vuodesta aika paljon, väylä 2 oli muutettu lyhyemmäksi, väylät olivat tosi märät ja rulleja ei tule läheskään niin paljon kuin viime vuonna. Myös raffit oli kasvatettu paljon tuuheammaksi kuin viime vuonna.

 

Kisapäivä 1

 

Lähtöaika 12.00 tiiltä 1.

Vaikea startti heti alkuun, ykkösreiällä tiiltä isolla droolla vasemmalle pitkään heinään, josta välilyöti griinin eteen. Up & downia en saanut joten bogey korttiin. Tähän perään avaus kakkosella pitkäksi ja siihenkin bogey. Tämän jälkeen sain pelistä kiinni ja birdie reiälle 3 ja helpohko kahden putin birdie reiällä 4. Seuraavan kerran tapahtui väylällä 6. Jo viime vuodesta vaikealla reiällä (+4) tuli lyötyä avaus vasemmalle puiden sekaan, josta kuitenkin hyvä nosto väylälle. Siitä griinin kanttiin, josta heikot kolme puttia, tupla bogey. Tämän jälkeen vielä väylällä 8 tosi heikko avaus vasemmalle metsään, josta jouduin lyömään puun takia poikittain väylälle. Bogey korttiin ja etuysi +3. Takaysin alkuun hyvä kahden putin birdie, jonka perään heti bogey. Vielä viimeisellä todella heikko avaus rauta kakkosella ekoihin puihin, ja sähläysten jälkeen bogey korttiin. Ensimmäinen päivä täysin eri tavalla kun oli suunnitelma, tulos +4/75 ja 4 lyönnin päässä cut-rajasta.

 

Kisapäivä 2

 

Aamulähdössä tokana 7.10 palloa ilmaan 10 tiiltä. Heti upea startti, avaus semiraffiin, josta rauta seiskalla reiluun metriin ja eagle sisään. Tämän jälkeen hyvä par reiällä 11, jonka jälkeen 190 metristä lähes täydellinen rauta 6 vajaaseen metriin ja birdie sisään. Vielä reiälle 17 birdie ja etuysi -4/31. Takaysin alkuun oli todella hyviä paikkoja laittaa birkkuja sisään, mutta ei pudonnut. Eilen vaikella kuudennelle reiälle saatiin hyvä par, jonka jälkeen tiedettiin että pakko tehdä birdie joillekkin viimeisistä kolmesta väylästä. Seiskalle par ja kasiväylällä avaus oikealle puihin. Saavuttiin palloa kohti, kunnes näin että kaksi palloa on väylällä. Pallo oli kimmonnut puun rungosta väylälle. Jos kenttä antaa mahdollisuuden, se pitää käyttää. Siitä rauta kasi neljään metriin ja upea birdie sisään. Tämän jälkeen tiesin että par riittää jatkoon. Avaus 9. reiällä oikealle väylän viereen, jossa oli todella tiukkaa raffia. Siitä nosto griinin eteen ja chippi 1,5 metriä lipun taakse. Jännitys putti nätisti keskeltä sisään ja paikka viikonlopulle oli taisteltu! Cut nousi lopulta +1 tulokseen, joten kahdella lyönnillä läpi.

 

Kisapäivä 3

 

Taas vaikea aloitus bogilla reiällä 1. Tämän jälkeen seuraava tapahtuma reiällä 3, kun lähestyminen rullasi foren ja raffin rajaan. Tästä putteri tarrautui raffiin ja pallo meni reilun metrin eteenpäin. Parputti ohi ja bogey korttiin. Sen jälkeen oli pitkään hiljaista, kunnes saavuttiin reiän 9 tiille. Avaus lähti ihan älyttömänä slaissina oikealle metsään. Palloa ei ikinä löytynyt, joten varapallolla jatkettiin vasemmalta raffista. Välilyönti puiden takaa väylälle, wedge griinille kuuteen metriin ja tupla bogey sisään?!! Etuysi näin +4. Takaysin alkuun heikot bogeyt rei’ille 11 ja 12. Tämän jälkeen viime vuoden hole in one reiällä tuli tehtyä jälleen hole in one. Wedgellä avaus aivan lippua kohti, metrin pitkäksi lipun taakse ja putti sisään, päivän ensimmäinen birdie. Tämän jälkeen vielä todella turhauttavat kolmen putin bogeyt rei’ille 15 sekä 16. Takaysi näin +3 ja koko kierros +7/78. Kolmannen kierroksen tulos pudotti toiseksi viimeiseksi jatkoon päässeistä.

 

Kisapäivä 4

 

Viimeiseen päivään lähdettiin kasteaurassa ekassa lähdössä 7.00. Alkuun pelkkiä pareja, kunnes ensimmäinen bogey reiälle 5. Tämän jälkeen kolme puttia reiällä 6. Seiska reiällä riskin ottaminen kannatti, birdie korttiin. Väylällä 8 avaus keskelle väylää, josta lähestyminen yli griinin ja lopulta bogey korttiin. Tämän jälkeen peli alkoi kulkea. 10 väylällä 4 metrinen eagle sisään. Väylällä 13 avaus 5 metriä lipusta oikealle juuri ja juuri griinin ulkopuolelle. Lippu pois ja chippi 58° keskelle reikään, birdie. Vielä väylällä 15 wedge metriin ja birkku pussii. Reiällä 17 lähdin lyömään avausta veden yli griinille, lyhyeksi jäi. Sieltä pääsi kumminkin yrittämään ylös, ja sainkin, mutta liian pitkäksi yli griinin ja lähes outtiin. Aidan vierestä vaikeasta paikasta griinin yli ja sieltä chippi 1,5 metriin. Putti ohi, ja näin tupla bogey oli valmis. Viimeiselle en saanut birdietä tehtyä joten viimeinen päivä par/71. Tuloksilla 75, 66, 78 sekä 71, sijoitus jaettu 69 tämän vuoden Barclays Kenya Openissa. Avauksissa omasta mielestä hävittiin liian paljon kärjelle. Paljon jouduin lyömään välilyöntejä puiden takaa. Viimeisellä kierroksella löysin hyvän idean ja löin monta hyvää draivia, joten tästä on hyvä jatkaa. Tänään ilalla matka jatkuu kohti koti Suomea jossa odottaa pari päivää intissä. Tämän jälkeen treeniä 1,5 viikkoa kotona kunnes kausi jatkuu Kiinassa.

Kiitos kaikille kannustajille !

 

-Olazabal