23.5.2018 Tahmea alkukausi

 

Kenian jälkeen matka jatkui väliviikon jälkeen Kiinaan.

Siellä avaus kierroksella oltiin hyvissä asetelmissa 12 reiän jälkeen tuloksessa -2, kunnes väylälläni 13 (4), löin kylkkärin wedgellä keskeltä väylää takaheinikkoon. Sieltä 3 hutia, vaikka joka kerralla näytti että pallon saa ylös sieltä. Neljäs lyönti sieltä ulos, chippi ja putti kuppiin, tupla par. Tämän jälkeen vielä pari bogia ja ensimmäinen päivä +3. Tokana päivänä ei saatu kunnon kiriä päälle ja edessä oli karsiutuminen.

Tämän jälkeen oli vuorossa välipäivät Suomessa, jonka jälkeen jatkettiin koutsin kanssa etukäteen jo Turkkiin treenaamaan. 4 päivän treenien jälkeen kisaviikko oli valmis alkamaan. Hyvillä fiiliksillä pelistä lähdettiin kentälle, mutta alkuun heti kylmää vettä niskaan. Ensimmäiset 6 reikää +5, joten aika vaikea siitä oli lähteä rakentamaan. Loppukierros pariin ja ensimmäinen päivä +5/77.

Toisena päivänä vaadittiin uran lähes parhainta kierrosta. Alussa heti bogey, ja kun sitä seurasivat parit, tiedossa oli että jatkoon ei olla menossa. Puolivälissä kierrosta peli keskeytettiin ukkosmyrskyn vuoksi. Kierroksen loppuvaiheilla alkoi peli löytymään, mutta ei keretty pelaamaan enää perjantaina loppuun, ja pelit pistettiin poikki kun oltiin reiän 16 tiillä. Lauantai aamuna vielä birdie, par, birdie lopetus ja toinen päivä -3/69.

 

Tämän jälkeen kotiin viettämään harjoitusviikkoa.

 

Turkissa sain jo tietää että pääsin mukaan Euroopan Tourin osakilpailuun, Rocco Forte Sicily Openiin. Sinne lähdettiin kisaviikon maanantaina aamulla pompulla Barcelonan kautta.

Olin ensimmäistä kierrosta -2 yhdeksän reiän jälkeen, kunnes kymppiväylällä avaus väyläbunkkeriin, josta rauta nelosella vasemmalle puskaan. Pallo kuitenkin löytyi, ja otin dropin linjassa lipusta taaksepäin 80 metriin. Sieltä kovassa tuulessa lähestyminen vähän liikaa oikealle ja pomppu griinibunkkerin takalippaan. Sieltä sain sen poispäin, mutta jäi vieläkin bunkkeriin ja omaan alastulojälkeen. Siitä nosto ylös, chippi ja putti sisään, +4 eli tupla par. Tämän jälkeen vielä tupla bogey ja birdie ja ensimmäinen päivä +3/74. Toiseen päivään päästiin vähäisessä tuulessa aamulla, joka kuitenkin yltyi kierroksen puolivälissä. Starttasin pareilla, kunnes etuysin loppuun kaksi bogeyta. Tämän jälkeen huikea taistelu takaysillä ja nousu kolmen birdien avulla viikonlopulle, toisen päivän tuloksen ollessa -1/70.

Kolmantena päivänä hyvää taistelua, ja lähes bogeyfree, mutta viimeisellä avaus veteen ja bogey korttiin. Tulos -3/68.

Viimeisenä päivänä hienosti etuysi -2, mutta takaysillä kolme huonoa avausta toivat tulokset, tupla bogey, tupla bogey ja bogey. Tämän jälkeen vielä kaksi birdietä ja viimeinen päivä +1/72.

Hyvä viikko kuitenkin Euroopan Tourilla.

Sieltä matka jatkui suoraan Belgian Knockout kilpaillun. Euroopan Tour palasi 18 vuoden jälkeen Belgiaan. Aloitin vahvasti, olin etuysin jälkeen -1, kunnes avaukset rupesivat tökkimään. Heti kun avaus meni raffiin, oli todella vaikeaa saada palloa pysähtymään sieltä griinille. Takaysillä uskomattomat 6 bogeyta, ja kun birdieitä ei yhtään, niin ensimmäinen päivä +5/76.

Toisena päivänä vaaditiin hyvää tulosta. Etuysi taistellen par tuloksessa, joka jätti mahdollisuuden vielä takaysille. Mutta heti reiällä 10 avaus oikealle metsään, ja varapallo vasemmalle metsään. Ensimmäinen pallo hävisi, joten täytyi jatkaa toisella. Se oli mennyt pahasti puskaan, ja joutui vielä dropin kautta chippaamaan ulos. Siitä griinin kanttiin ja chippi ja 2 puttia ja peli oli valmis.

Loppuun vielä yksi tripla bogey, birdie ja bogey, ja tulos jäi historiaan.

 

Vaikea alkukausi ollut, vähän niin kuin viime vuonna. Tästä ei voi kun parantaa jatkossa. Nyt treeniviikko meneillään kotona Suomessa, ja maanantaina matka jatkuu Sveitsin osakilpailun kautta uudestaan Belgiaan.

 

-Olazabal