7.-10.6.2018 KPMG Trophy, Belgia

Sveitsissä missatun cutin jälkeen lauantaina päivällä jatkettiin matkaa Zurichista halvalla lennolla Dusseldorfiin. Sieltä vuokra-auto, jolla köröteltiin hissukseen reilussa parissa tunnissa Belgiaan, Waterloohon.

 

Sunnuntaina pidettiin rento päivä, käytiin vähän kentällä pyörimässä ja lopuksi käytiin katsomassa vielä Waterloon taistelujen muistomerkkiä.

 

Maanantaina kävin aamupäivällä pelaamassa 9 reikää Mikael Salmisen kanssa.

Tiistaina olin Pro-Amissa, joukkuekaverit laittoivat tasoituksiinsa nähden hyvin putteja sisään ja sijoituttiin neljänneksi.

Keskiviikkona kävin vielä aamulla kiertämässä 9 reikää suomalaisten kanssa.

 

Torstai

Ykköstiiltä lähtö, heti vakuuttavasti -1 kolmen reiän jälkeen. Vielä birdiet rei’ille 5 ja 7 ja etuysi näin nätisti -3. Takaysin alkuun heti kolme puttia. Vielä bogey reiälle 13, joka kuitenkin kuitattiin nopeasti birdiellä reiällä 14. Ensimmäinen päivä nätisti -2/69.

 

Perjantai

Startti 10 tiiltä. Ensimmäinen bogey reiälle 14. Heti perään avaus metsään, josta chippi vain väylän reunaan. Siitä 205 metristä korkea rauta 5 tipahti metrin päähän lipusta, ja nopea kuittaus birdiellä. Tämän jälkeen käsittämättömän huono rauta 2 tiiltä väylällä 16, joka päätyi outtiin. Vielä reiälle 18 bogey ja etuysi näin +3. Takaysille lähdettäessä oli tiedossa, että lujaa pitää mennä. -4 oli tavoitteena että saataisiin mahdollisuus päästä jatkoon, mutta -5 pääsisi varmasti. Unelma startti takaysille, birdie, birdie ja eagle! Tämän jälkeen vähän hengitys tasautui, kun pari metrinen par putti ohi neljännellä reiällä. Tämä kuitattiin kuitenkin vitosväylän birdiellä. Kuudennella reiällä vielä parista metristä birkku ohi. Seiskareiällä tuli lyötyä kaksi hyvää lyöntiä griinille, josta varma kahden putin birdie. Pari paria loppuun ja takaysi näin -5. Se riitti lyönnillä jatkoon, joten pelaamalla takaysi -4 ei oltaisi päästy jatkoon.

 

Lauantai

Vahva startti kolmanteen päivään, -1 ekat 2 reikää. Sitten helpolla par 5 väylällä avaus oikealle pusikkoon, josta se ei ikinä löytynyt. Varapallolla jatkettiin, ja toinen lyönti griinille, josta harmittavat kolme puttia, tupla bogey. Fiilistä nostava birdie vielä reiälle 7, ja etuysi näin +1. Takaysillä tasaista menoa, birdie reiälle 14, mutta heikko bogey reiälle 15. Tämän jälkeen väylälle 17 tultaessa kaikki ihan fine, mutta 190 metrisellä par 3 väylällä avaus rauta kutosella 30m lipusta oikealle outtiin. Varapallo griinille ja parin putin jälkeen tupla bogey. Par vielä vikalle ja kolmas päivä harmittavasti +3/74.

 

Sunnuntai

Sunnuntaille lähdettiin jännittävistä asetelmista, tiedossa oli että kiire tulee olemaan heti kierroksen jälkeen lentokentälle. Aloitin hissukseen. 4 paria alkuun kunnes ensimmäinen birdie upposi väylällä 14. Tämän jälkeen vielä hyvän avauksen johdosta birdie reiälle 16. Upea 9 metrinen tupla breikkiputti sisään reiällä 18 ja etuysi -3. Takaysin alkuun heti hyvä birdie reiälle 1. Sama ongelma reiällä 3 kuin kolmantena päivänä, avaus oikealle pusikkoon. Sieltä chippi vain väylälle, ja 270 metristä puu 3 griinibunkkeriin. Sieltä pitkä nosto neljään metriin, ja par pelastus sisään 😀

Heti perään huono avaus reiällä 4 pitkään heinään, josta taisteltiin kuitenkin par. Viidennellä väylällä avaus puiden sekaan, josta yritin griinille, pallon lentäessä yli griinin pitkään heinään. Sieltä nosto griinille ja kaksi puttia par. Kuudennella väylällä missasin ainoan alle 4 metrisen putin koko päivänä, sekin kierähti. Kasi väylällä upea rauta 6 neljään metriin ja birkku sisään. Lähes ´´juosten´´vielä vikalla reiällä 4 metrinen birkku sisään ja takaysi näin -2. Hyvä finaalipäivä kaikin puolin, ja itseluottamus nousee hyvistä tuloksista. Tuloksilla 69, 69, 74 ja 66 = -6, sijoitus jaettu 51 tällä viikolla. Saman tien kortin allekirjoittamisen jälkeen hyppäsin lähes liikkuvaan autoon, josta caddieni Harrin kanssa jatkettiin Autobaanalle, ja lähes niin kovaa kuin se Toyota Auris kulki, niin lopulta kerettiin Dusseldorfin lentokentälle, josta pääsimme illaksi kotiin! Nyt pidetään hyvä treeniviikko, jonka jälkeen matka jatkuu Juhannusviikolla Skotlantiin!

 

-Olazabal