18.6-3.7.2018 Skotlannin CT, Tanskan CT sekä The Openin karsinnat

Skotlantiin lähdettiin maanantaina aamulla suoralla lennolla Edinburghiin. Sieltä reipas pari tuntia ajoa Aviemoreen, jossa käytiin heti ekana päivänä kiertämässä 18 reikää. Tiistain ja keskiviikon vietin vain treenaillessa. Ensimmäisenä päivänä pelattiin todella kovassa tuulessa, lähtö tiiltä 11. Heti ykköselle bogey. Kakkosväylällä löin rauta kutosen väylältä vasemmalle metsään, varapallo pariin metriin. Ekaa palloa ei löytynyt, niin varapallolla jatkettiin. Putti sisään ja hyvä bogeyn pelastus. Tämän jälkeen oli hyviä paikkoja laittaa birdieitä etuysillä sisään, mutta ei kolissut. 1 väylällä sitten griinin reunasta chippi sisään ja birdie korttiin. Tämän jälkeen vielä bogeyt rei’ille 4 sekä 10. Vastapainoksi birdiet 6 & 9. Ensimmäinen päivä +3.

Toiseen päivään lähdettiin hyvillä fiiliksillä. Ensimmäinen bogey reiälle 4. Seuraava bogey reiälle 7 heikon avauksen myötä. Upea avaus par 3 reiällä numero 10 vain gripin päähän reiästä, josta oli helppo käydä tökkäämässä päivän eka birdie. Tämän jälkeen reiällä 11 löin avauksen väylältä vain pari metriä raffiin, josta lähti kierteetön pallo rauta seiskalla, joka lensi 30m ilmassa yli lipun takakanervikkoon. Sieltä neljällä lyönnillä reikään ja tupla oli valmis. Loppuun birdie vielä 14 ja bogey reiälle 15. Toinenkin päivä +3 ja karsiutuminen neljällä lyönnillä viikonlopulta. Sieltä lähdimmekin sitten heti lauantaina kohti Edinburghia, ja käytiin pelaamassa Fairmontin kenttä St. Andrewsissa. Sunnuntaina pidettiin vapaapäivä.

Maanantaista onkin sitten jo vähän pidempi kertomus. Lento lähti 7.15 Edinburghista suoraan Kööpenhaminaan. Lähdettiin hotellilta 5.30, koska vuokra-auton pääsi palauttamaan vasta 6.00. Kim ja hänen caddiensa Daniel menivät checkkaamaan laukkunsa sisään vähän ennen kuutta, ja me venattiin Harrin kanssa autossa. Pojat saapuivat noin 6.10 ja lähtivät viemään vuokra-autoa. Me saimme laukkumme vasta sisään 6.40. Tämän jälkeen kiireellä Fast Track turvatarkastuksesta ostin meille kaikille neljälle liput. Kimille pistin viestiä, ja hän sanoi että 5 minuuttia ni ne on siinä. Kim ja Daniel tulee n. 6.45 siihen turvatarkastukseen, fast trackillä kesti n. 15min että päästiin läpi, mutta Harrilla ja mulla jäi laukut satunnaistarkastukseen. Noh, Kim ja Dan lähtivät juoksemaan portille. Me saatiin laukkumme 7.05 ja lähdettiin juoksemaan kohti porttia. Katsottiin tauluista että “Gate Closed”, silti vauhdill kohti porttia, jossa Kim ja Daniel odottivat penkeillä. EasyJet oli sulkenut portin 7.00 vaikka tiesivät että ollaan tulossa. Kimin ja Danielin jälkeen oli tullut vielä Marco Iten joka kuitenkin pääsi sisään. No, ei siinä mitään, uudet lennot Düsseldorfin kautta Kööpenhaminaan. Sitten mentiin hakemaan laukkuja, niin Marco Itenin laukut oli tullut koneesta pois, koska oletettiin että hän ei kerkeä koneeseen. Marcon caddie otti kuitenkin ne mukaansa, koska hänkin missasi lennon. Siitä sitten uudestaan check-inin läpi ja uuden lennon piti lähteä 12.45. Turvatarkastuksesta päästiin läpi, niin puhelimeen ilmestyi sähköposti, jossa luki näin, Flight delayed by 1 hour. Lyhyellä matikalla tästä ymmärsi sen, että missataan jatkolento Düsseldorfista Kööpenhaminaan. Lopulta kone lähti 2 tuntia myöhässä. Meidät reebookattiin uudelle lennolle, mutta Kim sai puhuttua meidät vielä tuntia aikasemmalle lennolle. Kello yhdeksän pintaan päästiin lähtemään kohti Kööpenhaminaa. Saavuttiin sinne 22.30, jonka jälkeen oli vielä kiire autovuokraamoon, joka sulkeutuu 23.00. Kerettiin, ja kun tarpeeksi ei oltu tuhlattu rahaa, niin korotettiin vielä autoa 250hp audiin. No, nyt oltiin auto lastattu ja kello 23.15. Vielä kumminkin NELJÄN tunnin ajo Aalborgiin. Pikku stoppi huoltoasemalla jonka jälkeen jatkettiin yhdellä stopilla perille. Saavuttiin 3.40 campingin pihaan. Siitä unta palloon. Aamupäivällä tiistaina treenattiin, ja iltapäivällä kierrettiin 18 reikää Lauri Ruuskan kanssa. Alkuillasta katsottiin jalkapalloa klubitalolla, jossa CT-officesta kerrottiin että olen 1. varasijalla aamun pro-amiin, eli paikalle pitää tulla seiskan pintaan. Keskiviikkona aamulla sitten paikalle ja näin siinä kävikin että pelaamaan mentiin. Ei menestystä joukkueellemme.

Torstaina saatiin päivä käytiin bogeylla. Ensimmäinen päivä käyntiin tiiltä 10 heikohkolla bogeylla. Ja ensimmäinen birdie reiälle birdie, kun löin avaukseni griinin kanttiin ja sain up & downin tehtyä. Vielä bogey reiälle 18. Avaus 2 väylällä väylästä puhki, ja välilyönnin kautta bogi. Seuraavan kerran bogey reiälle 4 kolmella putilla. Tämän jälkeen pelikaverilla oli vähän sähläystä, ja sain odottaa eaglechippiäni reiällä 5 melkein 15minuuttia. Kun vuoro tuli, upea chippi sisään ja eagle korttiin. Tämän jälkeen vielä birdie reiälle 8 ja ensimmäinen päivä -1/70.

Toiseen päivään iltapäivä startissa. Birdiet rei’ille 2 & 4. Seuraavan kerran tapahtui reiällä 9. Löin lähestymisen keskeltä väylää veteen, josta sain lyötyä pallon pois, siitä chippi kahteen metriin ja putti ohi, tupla bogey. Tämän jälkeen vielä bogeyt 11 & 12. Vapauttava birdie reiälle 16 ja parit loppuun, ja kahden lyönnin turvin viikonlopulle.

Lauantaina saatiin upea startti, par, birdie, birdie, par, eagle ja birdie. Näistä kaksi oli chippiä sisään. Tämän jälkeen vähän huono lähestyminen reiällä 7 väärään paikkaan ja bogey korttiin. Takaysille vielä yksi birdie reiälle 11 ja kolmas päivä upeasti -5/66.

Sunnuntaina lähdettiin tahmeasti liikkeelle, pari bogia alkuun ja 5 reiän jälkeen oltiin tilanteessa +2. Tämän jälkeen etuysillä vielä 2 hyvää birkkua ja se näin pariin. Takaysin alussa iski bogijuna. 4 bogia putkeen rei’ille 11-14, joista 2 kolmella putilla. Tämän jälkeen saatiin kasattua peliä ja 2 birkkua 15 & 16 ja näin lopulta neljäs päivä +2/73. Vähän tiputusta vielä vikana päivänä, mutta kauden paras sijoitus jaettu 24. taskussa kohti The Openin karsintoja. Illalla lento Manchesteriin, ja siitä tunnin ajomatkan jälkeen päästiin kisakentän hoodeille.

Maanantaina käytiin kiertämässä kenttä ja valmistauduttiin tiistain kahteen kierrokseen.

Kisa starttasi rauhallisesti kolmella parilla. Tämän jälkeen 4 reiän putki, birdie, birdie, eagle ja birdie ja noustiin kisan kärkeen. Takaysillä birdie väylälle 13 mutta reiällä 16 löin vaikeaan paikkaan griinibunkkeriin avauksen. Tästä nosto vain pihalle ja pallo valui takaisin bunkkerin viereen. Vähän heikko chippi, mutra neljästä metristä taistelu bogey korttiin. Vielä 17 hyvä birdie, ja avaus kierros näin -6/66. Ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena.

Toiseen kierrokseen lähdettiin reilu tunti ensimmäisen kierroksen päättymisen jälkeen. Aloitin todella hyvillä draiveilla, mutta ne menivät griinibunkkereihin, joista en saanut tehtyä birdieitä. Ensimmäinen bogey reiälle 13. Tasaisia pareja kunnes saavuttiin reiälle 17. Rauta 2 lähti tuulen mukana slaissaamaan ja päätyi junaradalle. Uutta palloa tiiltä ja tästä loppujen lopuksi selvittiin vain tupla bogeylla. Tämän jälkeen vielä reiällä 18 avaus outtiin, ja peli alkoi olemaan siinä. Takaysillä väsymys alkoi painaa, ja sinne vielä pari bogeyta ja näin toinen kierros +6/78. Hyvä paikka oli, ja riskinotto tuotti tulosta ensimmäisellä kierroksella, mutta näin tällä kertaa. Sieltä seuraavana päivänä kotiin. Nyt treenataan loppuviikko kotona, jonka jälkeen lähden yksin Italiaan ja Ranskaan, näissä kisoissa peli kulki hyvin viime vuonna, joten itseluottamuksesta se ei ainakaan jää tänä vuonna kiinni!

-Olazabal