Elokuu -18

Väliviikon jälkeen lähdettiin Volvolla Kim Koivun ja hänen caddien Daniel Silvan kanssa kohti Turkua, ja sieltä laivalla Tukholmaan. Tiistaiaamuna matka jatkui Katrineholmiin, jossa vedettiin harkkakierros. Hyvät treenit väliviikolla antoivat paljon luottamusta peliin, ja keskiviikon pro-amin jälkeen lähdettiin skabaan.

Starttasin erittäin vakuuttavasti, 5 birdietä ensimmäiseen kuuteen reikään. Tämän jälkeen pari vähän heikompaa lähestymistä ja pari bogia vielä etuysiin. Takaysillä erittäine heikot kolme puttia 10. sekä 13. reiälle. Tämän jälkeen hyvä kuittaus 14 birdiellä. Vielä 15 bogi, ja avaus 17 outtiin, jossa kuitenkin teiän toisen pallon birdien ja näin ensimmäinen päivä pariin.

Toisena päivänä yhtä hyvä aloitus, ensimmäiset 8 reikää -4. Tämän jälkeen birdiehanat meni kiinni.   Bogey väylälle 2. Lopussa parit olisivat riittäneet, mutta bogeyt väylille 7 & 8 tiputtivat jatkokierroksilta lyönnillä ulos. Sunnuntaina illalla laivalla kohti Suomea ja Vierumäki Finnish Challengea.

 

Tiistaina Vierumäellä kävin Alex Hietalan kanssa kiertämässä 9 reikää. Harri Marjala tuli caddieksi ja keskiviikkona olin lehdistön joukkueessa pro-amissa. Starttasin rauhallisesti reiältä 7 ja tein birdiet rei’illä 8 & 9. Tämän jälkeen alkoi tapahtua. Birdiet 11 & 12 ja eagle 13. Tämän jälkeen rupesin miettimään jo että olisiko mahdollista vetää 59. Birdiet vielä 15 ja 16, jonka jälkeen GoGolfin someen ruvettiin jo laittamaan postauksia hashtägillä #59watch. Birdiet 18, 1 sekä 2. Reilut pari metriset birdieputit ohi rei’illä 3 & 4, jonka jälkeen piti lopettaa kahteen birdieen. Must make putti griinin reunasta 7 metristä sisään reiällä 5, joten viimeiselle vaadittiin birdie. Avaus rauta nelosella keskelle väylää, josta 104 metristä 58° wedgellä pallo vajaaseen metriin. Tästä putti oikeasta reunasta sisään, ja historiaa oli tehty, 59/-13 Vierumäen Cooke kentällä, joka on uusi kenttäennätys!

 

Tämän jälkeen viimeiset valmistelut ennen kisan starttia torstaina iltapäivällä.

Starttasin pareilla, jonka jälkeen hyvä birdie par 3 reiälle numero 15. Isoin virhe tapahtui reiällä 2. Avaus vasemmalle kanervikkoon, jonne pallo lopulta hävisi, wedge griinille ja siitä vielä kolme puttia, tripla bogey. Viimeiselle vielä birdie, ja ensimmäinen päivä +1. Toinen päivä käyntiin birdiellä. Tämän jälkeen kädetön kolmen putin bogey. Bogi vielä reiälle 4, jonka jälkeen alkoi tapahtua. Chippi sisään griinin reunasta reiällä 6. Tähän perään hyvä birdie. Reiällä 9 toinen lyönti metsästä rauta kutosella reiluun metriin ja eagle sisään! Birdiet rei’ille 12 ja 13. Vielä bogey reiälle 16, joka kumminkin riitti jatkoon viimeisellä sijalla.

Moving dayna ongelmat jatkuivat tiiltä. Bogey reiälle 3. Tämän jälkeen kurssi kääntyi, birdiet 7 ja 9 ja etuysi näin -1. Birdie vielä reiälle 12 ja kolmas päivä -2/70. Kolmannen päivän jälkeen saatiin rangella draivia kuntoon. Viimeinen päivä käyntiin reiältä 10. Hyvät birdiet rei’illä 12 sekä 13, jonka jälkeen kolme puttia väylälle 14. Reiälle 18 hyvä birdie. Takaysillä hyvät birkut rei’ille 1 & 4. Vielä yksi huono avaus väylälle 8 ja birdie vikalle, ja näin viimeinen päivä -4/68. Tuloksilla 73, 68, 70 sekä 68, sijoitus jaettu 25. kotikisassa. Tästä matka jatkui Nordea Masterssiin Ruotsiin.

 

Tiistaina aamulla lennolla Kim Koivun kanssa, sekä tämän viikon caddien Arto Teittisen kanssa kohti Göteborgia. Sateessa iltapäivällä harjoituskierros. Keskiviikkona Titleistin poikien kanssa fitattiin mulle uusi draiveri, joka siirtyi suoraan bägiin. Torstaina kymppitiiltä vauhdikkaasti liikkeelle kello 7.00. Birdiet 12, 13 sekä 14. Harmittava bogi väylälle 15, joka kuitattiin 18 birdiellä. Birdie vielä reiälle 3. Loppuun vielä yks bogey ja ensimmäinen päivä -3/67.

Toinen päivä hyvällä birdiellä käyntiin. Sen jälkeen tahmea jakso, bogeyt 2, 4 sekä 6. Etuysi näin +2. Takaysillä kun tulosta tarvittiin, sitä tuli. Birdiet rei’ille 11, 16 sekä 18, ja toinen päivä näin -1/69.

Kolmantena päivänä vaihtelevassa ja tuulisessa säässä oli ohjelmaa. Bogeyt 4, 5 ja 8. Tämän jälkeen saatiin birdie vielä ysille ja etuysi näin +2. Takaysin alkuun bogey 11, joka kuitattiin 12 birdiellä. Loppuun vielä bogey 15 ja 16, ja näin kolmas päivä +4/74. Muutkin pelasivat kireässä kelissä heikosti, joten tipusta tuli vain 20 sijaa.

Viimeiseen päivään lähdettiin hyvin. Birdie reiälle 3 ja ensimmäiset 6 reikää -1. Lähestymislyönti veteen reiällä 7 ja siihen bogey. Reiällä 8, joka on pitkä par 5, lähdettiin ottamaan riskiä. Pitkä draivi väylälle, josta puu 3 ihan griinin eteen, hyvä chippi ja putti, birdie. Tämän jälkeen hyviä lyöntejä sekä putteja, ja birdiet 9, 10 sekä 11. Tämän jälkeen hetken hiljaisempaa, kunnes kisan pisin putti sisään reiällä 15, 10,5 metristä. Loppuun vielä 17. reiällä huono lähestyminen, joka johti bogeyhyn. Viimeisellä vielä hyvä kahden putin birdie ja viimeinen päivä upeasti -5/65. Lopputuloksissa tuloksilla 67, 69, 74 sekä 65, sijoitus jaettu 21, joka on uran paras Euroopan Tourilla. Nyt pidetään väliviikko, jonka jälkeen loppuvuoden puristus alkaa, nyt tarvitaan onnistumisia!

 

-Olazabal