10.-15.11.2018 European Tour Qualifying Final, Lumine Golf

Tiistaina aamulla jatkoin Alicantesta lennolla Barcelonaan. Siellä odotin finaalin caddieta fysiikkavalmentajaani Topi Lösöstä. Illalla ajettiin Salouhun. Keskiviikkona käytiin kiertämässä Lakesilla takaysi ja torstaina hilssillä takaysi. Perjantaina vielä vedettiin molempien kenttien etuysit, jonka jälkeen oltiin valmiita skabaan.

 

  1. Kisapäivä

Lakesin ykköstiiltä päivä käyntiin. Lähestyminen duffina etugriiniin, josta kolmen putin bogey.

Tämän jälkeen kolmannella väylällä hevosenkenkä lip-out, joka kuitenkin kuitattiin nelosen birdiellä. Tämän jälkeen seuraavan kerran oli ohjelmaa reiällä 12, jossa reilu metrinen parputti ohi. Väylällä 14 hyvä avaus 7 metriin, josta birdieputti keskelle pönttöön.

Loppuun vielä hyvät birdiet rei’ille 17 & 18 ja ensimmäinen päivä -2/69.

 

  1. kisapäivä

Hilssillä jatkettiin sunnuntaina. Avaus 10 väylän par 3 reiällä vähän lyhyeksi, josta taas kolmen putin aloitus päivään. Tämä kuitattiin reiän 12 birdiellä. Sen jälkeen 13 avaus 60m väylästä vasemmalle puskaan. Lipun linjassa taaksepäin, ja droppi golfautotielle. Siitä wedgellä täyslyönti väylälle ja 85 metristä wedge vielä pariin metriin ja bogeyputti sisään.

Kahden putin birdie vielä rei’älle 16 ja etuysi näin pariin. Takaysin alkuun hienot birdiet 1 & 2. Seuraavan kerran tapahtui reiällä 7. 54 metristä 58 asteisella wedgellä etulipulle täydellinen lyönti, 2 metriä ennen lippua alas, pikku spinni ja loppurulli keskelle reikää, eagle. Sen jälkeen väylällä 8 päivän toinen kolme puttinen. Vikalle par ja toinen päivä -3/69.

 

  1. kisapäivä

Kolmanteen päivään lähdettiin hilssin ykköseltä. Pari paria alkuun kunnes alkoi tapahtumaan. Väylälällä 3 avaus griinin eteen vasemmalle. Korotetulle griinille vähän paksu nosto, joka jäi vajaan metrin lyhyeksi ja valui takaisin lähes jalkoihin. Siitä chippi reiluun metriin ja putti ohi, tupla bogey. Tämän jälkeen 4 väylän avaus vasemmalle puhki väylästä. Sieltä lipun linjassa taaksepäin 185 metriin, josta rauta 7 lähti kierteetön pallo griinin oikean kulman yli takapuskaan. Siitä pääsi kuitenkin jotenkin lyömään, joten lähdin yrittämään nostoa griinille. Vähän paksu osuma ja pallo jäi lyhyeksi isoon puskaan 2 metrin korkeuteen. Uusi droppi lipun linjassa taaksepäin, sieltä nosto griinille ja 5 metrinen tripla bogey sisään. Tämän jälkeen oli etuysillä vielä erittäin hyviä paikkoja, mutta ei millään pudonnut. Par 10. reiälle jonka jälkeen upea eagle väylälle 11. Toinen lyönti puu 3 griinille ja 10 metrinen putti sisään. Tämän jälkeen tapahtui ehkä päivän masentavimmista hetkistä. Avaus puu kolmosella griinibunkkeriin lyhyeksi. Tästä vähän paksu nosto etugriiniin. Ensimmäinen putti 2 metriä pitkäksi, josta yläpuolelta ohi. Siitä vielä hihaan putti ja vasta neljännellä putilla reikään. Tämän jälkeen oli hyviä paikkoja, mutta ei vain saatu mitään aikaiseksi, loppuun pareja ja kolmas päivä näin +5/77.

 

  1. kisapäivä

Neljänteen päivään lähdettiin isolla ajatuksella. Se toimi ja vahva aloitus kahdella birdiellä.

Reiän 12 bogey hidasti vauhtia, mutta väylälle 18 vielä birdie ja kaikki oli vielä mahdollista.

Väylällä 2 lyhyt birdieputti ohi, ja heti perään draivi väylällä 3 vasemmalle outtiin. Varapallolla jatkettiin väylältä, josta löin wedgen lipun taakse, mutta liian isolla spinnillä veteen. Chippi ja putti sisään, tripla bogey. Tämän jälkeen 2 nopeeta birdietä putkeen, 7 väylälle 3 putin par ja vielä 8 väylälle birdie. Neljäs päivä -1/70 eikä asiaa jatkokierroksille. 4 isoa tulosta pilasi valitettavasti kisan, mutta näitä sattuu. Nyt hetki lomaa jonka jälkeen aletaan valmistautumaan kauteen 2019. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneilleni ja kannustajille vuodella 2018, tehdään yhdessä ensi vuodesta parempi kuin koskaan !

 

-Olazabal