2.-5.11.2018 Euroopan Tourin toinen karsintavaihe, Alenda Golf, Espanja

Pidin treeniviikon aurinkorannikolla, jonka jälkeen tulin 3 päiväksi käymään kotona Suomessa ja maanantai-illalla kohti Alicantea. Tiistaina käytiin Peter Erofejeffin kanssa kiertämässä 5 reikää, jonka jälkeen wedge skabaa, koska ei jaksanut sateessa pelata 😀

Keskiviikkona sitten kierrettiin 18 reikää ja golfliitosta Pasi Purhonen tuli mestoille myös jeesaamaan ja tsiigaamaan töitä. Keskiviikkoyöllä oma valmentajani saapui myös paikalle.

Torstaina käytiin vielä vetämässä takaysi.

 

Perjantai 1. kisapäivä

Starttiin heti hyvä fiilis päälle kun 18 metrinen birdieputti alatasolta sisään!                                                 Sen jälkeen vähän hiljaisempaa, kunnes 5 reiällä seuraava birdie. Upeat birdiet 7, 8 sekä 9 väylille ja etuysi näin hienosti -5. Takaysillä väylällä 11 lähestyminen kierteettömänä 20 metriä yli griinin, bogey. Birdie reiälle 14. 17 väylällä käsittämätön avaus rauta kakkosella 50m vasemmalle ’’aavikolle’’. Sieltä lyönti joka jäi vielä metsään, sieltä kuitenkin hyvä lyönti griinille ja kahden putin bogey. Vikalla vielä hyvä 2 metrinen birkku sisään ja eka päivä -5/67. Avauspäivän jälkeen sijalla T4.

 

Lauantai 2. kisapäivä

10 reiältä toiseen päivään. Birdie rei’ille 12 & 14. Tämän jälkeen pareja ja etuysi näin -2. Takaysillä birkut 2 & 3 sekä 5. Tämän jälkeen hiljaisempaa, kunnes huonon avauksen jälkeen raffista kierteetön pallo väylällä 8 takabunkkeriin. Sieltä en saanut paria pelastettua, joten päivän eka bogey. Viimeisellä vielä hyvä up & down birdie ja toinenkin päivä -5. Kahden kierroksen jälkeen 1 lyönnin erolla piikkipaikalla.

 

Sunnuntai 3. kisapäivä

Sunnuntaina lähdettiin hyvin porteista. Upea wedge 1 väylällä gripin mittaan ja birkku korttiin. Seuraavan kerran tapahtui väylällä 5. Hyvä lyönti, joka kuitenkin tarttui tuuleen ja jäi lyhyeksi bunkkeriin omaan alastulojälkeen, tästä bogey. Hienot birdiet 7 & 8 ja etuysi näin -2. Takaysillä varmaa peliä ja ainoat parista poikkeavat olivat 15 sekä 18 reiän birdiet. Kolmas päivä -4/68. Viimeiseen päivään näin lyönnin perästä kärkeä.

 

Maanantai 4. kisapäivä

Tasainen startti tihkusateessa 7 parilla. Tämän jälkeen valmentajani joutui caddiehommista lähtemään lentokentälle ja kohti Suomea. Ysiväylällä alkoi jo satamaan vähän enemmän. Heikko avaus oikealle bunkkeriin, josta välilyönti väylälle. Siitä griinibunkkeriin, josta en saanut paria pelastettua, näin etuysi +1. Seuraavaksi tapahtui reiällä 11, kun avaus vasemmalle pusikkoon, sieltä chippi väylälle ja wedgen ja kahden putin jälkeen bogey korttiin. Tämän jälkeen upea 7 metrinen birkku sisään. Väylällä 14 toinen lyönti puu 3 oikealle tielle. Vapautus siitä hiekalle huonooseen makuuseen, josta kylkkäri yli griinin. Chippi ja putti ohi ja bogey korttiin. Tämän jälkeen 2 paria, jonka jälkeen alkoi sitten tapahtumaan. Avaus 17 väylällä suorana pallona vasemmalle raffiin, josta se pomppasi hiekalle puskaan. Tästä sitten kahden mailan mitan droppi. Siinä mietin erittäin tarkkaan mikä olisi järkevintä, koska siinä kohtaa rinne kallistui vähän vasemmalle, joten oli mahdollista että pallo pomppaisi takaisin puskaan. Siitä onnistuneella dropilla kumminkin pääsisi lyömään griinille. Päädyin droppaamaan lopulta siihen, ja kuinkas kävikään. Tietenkin se pallo siitä sitten pomppasi takaisin puskaan. Ei muuta kuin uutta droppia. Tämän jälkeen oli pelkkää hiekkaa, ja oli pakko mennä droppaamaan lipun linjassa taaksepäin keskelle metsää. Sieltä sitten neljäs lyönti pwllä keskelle väylää 86 metriin. Tämän jälkeen rupesi jo jännittämään että mitä tässä oikeen tapahtuu. Siitä sitten hyvä wedge 5 metriin. Tämän jälkeen ennen omaa puttia kysyin ääneen itseltäni, koska en tiennyt tilannetta ollenkaa, millä pääsisi jatkoon. Veikkasin että -8 tai -9. Niin, kysyin itseltäni ääneen missä haluan pelata ensi vuonna. Tämän jälkeen aivan täydellinen putti keskelle reikää, tupla bogey! Viimeisellä satoi jo sitten todella reippaasti. Avaus keskelle väylää 63 metriin. Siitä korotetulle griinille todella hyvä wedge 5 metriin. Loin itselleni hyvää painetta lopun sähläyksillä, joten mielessä oli siinäkin, että tämä on pakko laittaa sisään. Liruputti alamäkeen aivan keskelle, ja pääsi tuulettamaan sitä, että pelaan toista vuotta putkeen finaalikarsinnassa. Jatkopaikkaa haettiin ja se saatiin, homma ei kuitenkaan ole valmis, vaan perjantaista eteenpäin vasta se kunnolla alkaa Luminessa, Tarragonassa. Kenttä on tuttu monelta vuodelta, viime vuonna oltiin jo lähdellä korttia, ja nyt jos koskaan uskon olevani valmis vetämään sieltä läpi! Iso kiitos omalle valmentajalleni ja Pasi Purhoselle viikosta, ja tietysti kaikille suomalaisille, ketkä olivat kannustamassa kierroksilla!

#ontheway #europeantour

 

-Olazabal