8.5.2019 Kauden avauskisat takana

Kausi avattiin Turkish Airlines Challengella Samsunissa. Harkkapäivinä tuli selväksi että mikäli kelit pysyvät helppoina, niin tulostaso tulee olemaan kova. Griinit olivat muodikkaat, mutta siellä missä oli lipunpaikat niin oli suht tasaista, lisäksi kenttä oli erittäin lyhyt.

Kelit pysyivät helppoina, ja kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen olin jaetulla 19. sijalla tuloksilla 68 & 67. Lauantaina “moving dayna” oli tiiltä vähän ongelmia, mutta sain silti puristettua tuloksen -4/68 ja pitämään sijoituksen jaetulla 19. sijalla.

Viimeisenä päivänä oli tavoitteena pistää omalta osaltani kisan paras kierros. Siihen pystyttiin, kun pelasin jaetun parhaimman kierrokseni -5/67 ja sijoitus jaettu 13. tuloksilla 68, 67, 68, & 67 = -18/270. Yli vuoteen paras sijoitus sitten finaali kisan Omanissa, jossa sijoituin jaetuksi 11. sijalle. Samalla tuli oma ennätys neljän kierroksen kisassa, -18.

Täältä matka jatkui matkustaen läpi yön Barcelonaan josta oli vielä 4 tunnin ajo matka Challenge De Espanan kisapaikalle Izki Golfiin. Maanantain pidin lepopäivän.

Kenttä oli viritetty huippukuntoon, griinit olivat kovat ja raffia löytyi. Avauspäivänä tiiltä oli paljon ongelmia ja tuli helposti bogeja, kun lähipeli ei ole mistään helpoimmasta päästä noilla alustoilla. Tulos Par/72 ja sijoitus t64.

Toisena päivänä samat ongelmat jatkuivat mutta sain puristettua myös tuloksen Par/72. Cut näytti pysyvän -1 mutta kuitenkin iltapäivällä cut raja nousi par tulokseen ja pääsin viikonlopulle! Kentän viritys oli erittäin hyvin viritetty, sillä kaikki reilut 60 pelaajaa jotka pääsivät jatkoon, olivat 7 lyönnin sisällä toisistaan, toisin kuin Turkissa, jossa ne olivat 11 lyönnin sisällä.

Lauantai ei poikennut oikeastaan millään tavalla kahdesta ensimmäisestä päivästä ja tulos myös sama Par/72. Viimeisenä päivänä löi huomattavasti paremmin tiiltä, mutta rautalyönnit ja pyytäminen tökkivät. Viimeinen päivä +2/74 ja sijoitus t54. Kauden avauskisat nyt takana ja hyvällä mielellä treenijakso päälle 2 viikoksi, ennen seuraavaa kisaa Tšekissä. Paras aloitus kuitenkin Challenge Tour kauteen omalta osaltani, joten tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin.

 

-Olazabal