1.-4.8.2019 Vierumäki Finnish Challenge

Maanantaina saavuttiin caddieni Eetun kanssa Vierumäelle ja käytiin vetämässä 9 reikää. Tiistai vietettiin treenaten ja pelaten takaysi. Keskiviikkona oli luvassa Pro-Am, jossa joukkueemme sijoittui toiseksi.

Torstaina lähdettiin liikkeelle 8.30 tiiltä 1. Hyvä alku heti kahdella birdiellä. Tämän jälkeen päivän eka bogey reiälle 3. Etuysille vielä birdiet rei’ille 6 & 7. Takaysin alkuun heti huono avaus metsään väylällä 10, josta lopulta bogey. Birdie reiälle 12, mutta bogey heti perään reiälle 13. Loppuun pareja, ja näin ensimmäinen päivä -2/70.

Toiseen päivään lähdettiin iltapäivällä 13.30 ison yleisön edessä. Avausväylälle 10 upea taistelu par, kun upotin vajaan 10 metrisen par putin. Ensimmäinen birdie reiälle 13. Avaus reiällä 15 vaikeaan paikkaan bunkkeriin, josta lopulta bogey. Hienot birdiet 16 & 17 ja etuysi näin -2. Takaysille birdiet 2 & 6, mutta harmittava kolmen putin putin bogey reiälle 7. Pari paria loppuun ja toinen päivä siististi -3/69.

Kolmanteen päivään lähdettiin 4 lyöntiä kärkeä perässä. Sain unelmastartin, birdie, par, birdie, birdie, birdie. Tämän jälkeen n. 1,5 metrinen birkkuputti ohi ja lopulta etuysi -4. Takaysin alkuun heti bogeyt 10 & 11. Nämä kuitattiin kumminkin nopeasti reikien 12 & 13 birdieillä. Tämän jälkeen huonoista avauksesta johtuen paikat oli vähissä, ja rei’ille 15 & 18 otettujen bogien myötä kolmas päivä -2/70.

Viimeiseen päivään lähdettiin 6 lyöntiä kärkeä perässä. Aloitin taas todella vahvasti kahdella birdiellä. Tämän jälkeen valitettavasti kolmen putin bogey, joka hidasti tahtia. Seiskareiällä kuitenkin upea kevyt rauta 6 vajaaseen metriin, josta oli helppo työ viimeistellä päivän kolmas birdie. Etuysi näin -2. Takaysin alkuun heti huonosta avauksesta johtuen bogey. Tämä kuitattiin huonosta avauksesta huolimatta reiän 12 birdiellä. Sen jälkeen oli paikkoja, mutta putit eivät uponneet. Kunnes reiällä 16 sain neljä metrisen birdien sisään. Tämän jälkeen 17 heikko avaus bunkkeriin, josta valitettavasti heikon bunkkerilyönnin myötä bogey. Viimeisellä lähdettiin sitten rauta 2 avauksella, koska avauspelissä oli ollut taas ongelmia kierroksen aikana. Avaus väylän reunaan, josta toinen rauta 2 perään ja wedge 5 metriin josta birdieputti keskelle reikään. Näin lopulta viimeinen päivä -3/69 ja lopputuloksella -10/278 sijoitus jaettu 11 tämän vuoden kotikisassa. Valitettavasti taas jäätiin rannalle top 10 lyönnin verran, joten omasta tavoitteesta jäätiin se yksi sija. Hyvä kisa kuitenkin taas, ja tästä on hyvä jatkaa kohti loppukautta. Iso kiitos Vierumäelle ja Jan Ruoholle hienosti järjestetystä kilpailusta, ja myös kotiyleisölle, joka oli kannustamassa päivästä toiseen Vierumäellä! Nyt näyttäisi tulevan vähän pidempi kilpailutauko, jonka jälkeen hommat jatkuvat Ranskassa.

-Olazabal