16.9.2019 Kauden vikat Challenge Tour kilpailut?

 

Maanantaina aamulla lähdettiin caddieni Eetun kanssa kohti Pariisia, josta oli reilu 4 tunnin ajomatka Pleneuf Val Andre kylään. Maanantai meni täysin matkustuksesta, ja tiistaina kierrettiin 18rk. Keskiviikkona kävin vain treenaamassa.

Avauspäivä pelattiin todella kovassa tuulessa, ja sain taistelua siedettävän tuloksen, +2/72. Puttaamisessa oli jo havaittavissa ongelmia. Toisena päivänä heikko puttipeli jatkui, ja se näin +1. Pitkään näytti että +3 tuloksella ei pääse jatkoon, mutta lopulta se kuitenkin riitti.

Lauantaina oli jo havaittavissa parempaa tekemistä, mutta silti jäi paljon lyöntejä kentälle, -1/69.

Viimeisenä päivänä taas sähläiltiin griinin ympärillä. Alun vaikeuksien jälkeen sain kuitenkin painettua takaysillä pakkasen puolelle, ja näin sunnuntaista kun saatiin vielä siedettävä tulos. Tuloksilla 72, 71, 69 & 71 sijoitus jaettu 47. Ranskassa. 

 

Torstaina olikin jo itselle tullut tieto, että ilmottautumislista oli mennyt kokonaan läpi, elikkä kaikki halukkaat pääsi mukaan. Tämä tarkoitti sitä, että en menettänytkään kutsuani, ja Antti Ahokas sai hoidettua hänen manageritoimiston kautta mulle kutsun seuraavan viikon kilpailuun Portugalissa.

Sunnuntaina ajettiin vielä Pariisiin, josta maanantaina aamupäivällä matka jatkui kohti Lissabonia. 

 

Lissaboniin saavuttuamme ja erittäin pitkän odottelun jälkeen saatiin vuokra-auto. Tämän jälkeen lähdettiin ajamaan kohti Portimaoa. Ei päästy lentokentältä edes kilometriä, kun jouduttiin 4 auton ketjukolariin. Toiseksi viimeisenä autona ja Toyota Yariksesta ei paljo vastusta ollut katumaastureihin. Auto lunastuskuntoon. Ei henkilövahinkoja. Tämän jälkeen sitten odoteltiin kun poliiseja se reipas 3h siinä kadun varressa, ja selvittelyjen jälkeen saatiin taxi takaisin lentokentälle ja hinausauto kävi repimässä meidän raadon pois. Uus auto alle ja vähän ennen puolta yötä päästiin perille. 

 

Heti tiistaina aikaseen kiertämään etuysi ja keskiviikkona vastaavasti takaysi.

 

Torstaina saatiin sitten kisaan taas aivan katastrofi alku. En jaksa lyöntejä edes selittää, kerron vain tuloksen, tupla bogey. Tämän jälkeen saatiin pelistä kiinni aika nopeasti ja etuysi lopulta pariin. Takaysillä oli paikkoja, mutta tulosta ei vain saatu aikaiseksi. Ensimmäinen päivä par/72.

Toiseen päivään tasainen startti. Etuysi parissa ja takaysin alkuun heti ykköselle valitettavasti bogey. Tämän jälkeen seuraavan kerran lapsellinen virhe tiiltä reiällä 3, kun päätin avata par 5 reiällä raudalla draiveri sijasta, joka lopulta päätyi veteen. Paikkaus mahdollisuus oli, mutta reippaasti alle metrin par putti ohi. Tämän jälkeen pari paria korttiin, kunnes vapauttava birdie reiälle 7. Pari paria loppuun ja cutista läpi parilla lyönnillä.

Lauantaina olikin sitten jo näitten kahden viikon parhainta peliä. Todella alhaiseen tulokseen oli kaikki mahdollisuudet, mutta en valitettavasti saanut putteja sisään. Kolmas päivä -2/70.

 

Viimeisenä päivänä sitten tarvittiin alhaista tulosta. Ne haaveet hajosivat reikien 3, 4 , 5 & 7 bogeihin, joiden jälkeen oltiin viimeistä päivää jo +4. Tämän jälkeen iso ryhtiliike, seuraavat 5 reikää 3 alle. Lopussa oli vielä paljon paikkoja, mutta 17 reiän kolmen putin bogey vei kyllä vähän taistelufiilistä. Sain kuitenkin birkun vikalle, ja viimeinen päivä näin par/72. Lopputuloksissa sijoitus jaettu 36.

 

Nyt sitten on kaikki oikeastaan auki, Ranskan kilpailun jälkeen selviää tuleeko suora paikka Kiinan finaalikisoihin. Tällä hetkellä rankingissa sijalla 51, ja 53 pääsevät suoraan sisään. Kaikki on tehty mitä voitiin, ja nyt ei voi kun vain toivoa että se riittäisi. Treenit kuitenkin jatkuu, yhteistyötapahtumia luvassa tällä viikolla, sekä Oliver Lindell TexasScramble Virvik Golfissa lauantaina. 

 

-Olazabal