17.-27.10.2019 Hainan & Foshan Open

Lähdettiin jo edellisen viikon lauantaina cädin kanssa Hong Kongin kautta kohti Sanyaa.

Pitkän matkustuksen jälkeen saavuttiin sunnuntai-iltapäivästä perille. Maanantaina käytiin vetämässä 9 reikää, ja tiistaina aamulla 9 reikää. Keskiviikko meni treenaten.

Kovaa tuulta oli luvassa koko viikoksi, joka varmasti tuo lisämausteen Sanyan kilpailuun.

Avauspäivänä saatiin vähän kehno startti, mutta hienosti taisteltiin hyvä tulos taululle, -2/70. Yksi päivän kohokohdista oli reiän 7 upotus bunkkerista! Toisena päivänä vähän vastaava startti, tuli otettua kolme puttia heti toisella reiällä. Tämän jälkeen ote lipsui vielä vähän, mutta sitten kun kierroksen loppuvaiheilla tarvittiin onnistumisia, niin niitä tuli. Lopetus kahteen birdieen ja selkeästi viikonlopulle!

Moving dayna ei saatu koneita käyntiin, vaikka hyviä birdiepaikkoja oli lähes jatkuvasti, pari sijaa noustiin ylöspäin kun saatiin tulos pakkasen puolelle, -1/71.

Viimeisenä päivänä kompastuin pahasti puttaamiseen, kun löin selkeästi parhaiten sunnuntaina verrattuna muihin päiviin. Tulos par/72 ja kokonaistuloksella -3/285 sijotus jaettu 25. Hainan Openissa.

 

Tästä matka jatkui samana iltana Foshaniin. Maanantai vedettiin lepopäivänä, ja tiistaina lähdettiin ekalla bussilla 6.30 harkkarundille. Aika samanlaiselta tuntui kenttä kuin pari vuotta sitten. Keskiviikkona vedettiin samanlainen päivä kuin Hainanissa ennen kilpailua.

Torstaina heti vaikeasti kisa käyntiin, lyhyt par putti ohi, ja kolmannella väylällä avaus puskaan, josta lopulta myös bogey. Sitten kumminkin päivän ensimmäinen birdie piristi päivää heti seuraavalla, ja loppuysillä ei muita tuloksia nähty. Takaysin alkuun heti bogey, mutta nämä kuitattiin pelaamalla hienosti par 5 reiät, takaysillä birdiet molemmille. Ensimmäinen päivä näin pariin.

Toisena päivänä tiedettiin, että vähintään -2 on saatava taululle. Paikkoja oli ihan älytön määrä etuysillä, mutta mistään en saanut sisään. Etuysi +1 joten takaysille jätettiin vielä mahdollisuus. 3 paria alkuun, jonka jälkeen par 5 oli erittäin hyvä paikka tehdä birdie, mutta kun ei maistu niin ei maistu. Tämän jälkeen avaus veteen, jonka jälkeen peli oli selvä, yksi bogey ja birkku vielä loppuun ja toinen päivä +3/75, MC.

 

Challenge Tour kausi tuli näin osaltani päätökseen, ja CT:n osalta päästiin tavoitteeseen, eli saavuttaa täysi pelioikeus ensi vuodelle. Sijoituin rankingissa sijalle 60, kun 70 parasta sai kortin.

 

Nyt katseet kumminkin Euroopan Tourin karsintoihin, joissa ainut mahdollisuus parantaa kategoriaa, on saavuttamalla paikan pääkiertueelle.

 

-Olazabal