30.1-16.2.2020 Challenge Tour Etelä-Afrikka

26.1 reissu starttasi kohti Johannesburgia, 7 tuntia eka Dohaan ja siitä 8 tuntia Johannesburgiin. Siellä venailin Lauria ja Kimiä 12 tuntia, jonka jälkeen lähettiin kohti kisapaikkaa, jonne matkaa oli noin 200km.
Maanantai, tiistai ja keskiviikko meni tutustuessa kisakenttiin, ja torstaina lähdettiin ”iltapäivä” lähdöllä 11. Hyvää stediö tekemistä koko päivä, ja lopulta avauspäivä -4/68.
Tokaan päivään lähdettiin aamulla aikaseen alustavasti vaikeemmalta kentältä. Vaikea päivä loppui vahvasti 2 birdiellä vikaan 3 reikään, ja tyylikkäästi viikonlopulle.
Moving daysta ei paljon kerrottavaa jäänyt. Heikkoja lyöntejä toistensa perään ja tulos +7/79.
Vikaan päivään sai sitten mennä yrittämään niin alhasta tulosta ku vaan voi, sillä tuloslistalla ei paljoa alemmas voinut joutua. 69/-3 tauluun ja lopulta sijoitus jaettu 56.

Tästä matka jatkui suoraan lentokentälle, josta matkustimme FlySafairilla Kapkaupunkiin.
Alkuviikko meni tutustuessa molempiin kenttiin, jonka jälkeen torstaina päästiin askiin. Aivan järkyttävässä tuulessa iltapäivällä swingi ei selkeästi kestänyt ja avauspäivä +5/77.
Perjantaina päästiin aamulla tyynessä hakemaan isoa nousua. Etuysi -1, jonka jälkeen takaysillä tuli paljon erittäin hyviä lyöntejä, 10, 13, 15 lähestymiset kiinni ja 16 kahden putin birdie. Viimeisellä vaadittiin birdiet, mutta avaus no play zonelle, ja bogey korttiin, toinen päivä -4/68 ja karsiutuminen kahdella lyönnillä.
Lauantaina käytiin tsekkaamassa Pöytävuori, ja sunnuntaina lähdettiin Laurin kanssa painamaan autolla kohti Georgea, jonne oli reilun 4 tunnin ajo.
Siellä pelattiin 3 eri kenttää ekaan kolmeen päivään Pro-Am tyyppisesti, eli 2 proffaa ja 2 amatööriä, 1 amatööri ja 1 ammattilainen aina muodostivat joukkueen.
Torstaina lähdettiin alustavasti vaikeemmalta kentältä liikkeelle. Tasainen suoritus ja kentältä poistuttiin tuloksella -1/71.
Toisena päivänä päästiin vetää alustavasti helpointa kenttää, mutta hyvän alun jälkeen kone alkoi taas yskimään. 5 bogia viimeiseen 13 reikään ja toinen päivä +3/75.
Kolmantena päivänä vaadittiin jo ihmetekoja, eikä niitä silloinkaan saatu. Viimeinen päivä -1/72 ja kokonaistuloksella +1/218 karsiutuminen peräti 8 lyönnillä.
Etelä-Afrikan reissusta ei sen kummemmin ranking-pisteitä tullut, mutta draivaaminen mihin ollaan koko talvi keskitytty, on mennyt huomattavasti eteenpäin, joten se lupaa hyvää keskäkautta 
Seuraavan kerran Challenge Tour jatkuu toukokuussa Tsekeissä.

 

–Olazabal