9.4.-10.5.2021 Kauden avaus Etelä-Afrikassa

Huhtikuun puolessa välissä lähdettiin avaamaan kautta Etelä-Afrikkaan.

Aluksi oli pääsin tutun luokse asumaan ja treenaamaan yhteen Etelä-Afrikan parhaista golfkeskuksista, missä myös Etelä-Afrikan ”swingin” vika kisa pelattaisiin.

Siellä vierähti reilu viikkon, jonka jälkeen Roope Kakon kanssa matkustettiin ylös Johannesburgiin Limpopo Championshippiin.

Kauden avauskisa

Avauspäivän tahmean +1/73 kierroksen jälkeen toisena päivänä sain juonen päästä kiinni. Toinen päivä vahvalla esityksellä -3/69 ja viikonlopulle. Lauantain rundiin sain erittäin vahvan startin kolmen birdien putkella. Tämän jälkeen kovassa tuulessa taistelua, kunnes takaysin puolessa välissä pakka hajosi täysin. Takaysi +8 ja kolmas päivä +6/78. Viimeisenä päivänä oltiin taas vahvasti alueella, mutta puttipeli vähän sakkasi ja näin viimeinen kierros +1/73, ja lopputuloksissa sijoitus jaettu 56.

Sieltä matka jatkui sitten samana iltana alas Kap Kaupunkiin.

Toisessa kisassa en valitettavasti päässyt griineihin käsiksi, ja putit eivät kahteen päivään pudonneet ollenkaan, ja näin ollen tuloksena oli karsiutuminen ja vielä valitettavasti vain yhdellä lyönnillä.

Kap Kaupungista matka jatkui takaisin Fancourttiin Georgeen.

Fancourtissa pelattiin kahta kenttää, Montagua ja Outeniquaa. Torstaina startti oli aamulla Outeniqualla. Kohtuullinen startti, -2 etuysi. Tämän jälkeen tuulen arviointi väärin kymppireiällä ja lähestyminen 100 metristä lyhyeksi veteen. Siihen lopulta valitettavasti tupla bogey. Loppukierros valitettavasti parissa, ja ensimmäinen päivä selkeästi helpommalla kentällä par/72 tulokseen, joten perjantaina joutui taas jahtaamaan cut-rajaa.

Vahva starttti perjantaina birdiellä. Muutama bogi ja 5 birdietä etuysillä ja se näin -3 ja nousin cut-rajan paremmmalle puolelle. Valitettavasti heti takaysin alkuun kolmen putin bogey, jonka kuittasin heti perään 11. reiällä lyömällä metriin ja upottaen putin. 13. reiällä alkoi sitten satamaan ja tuulemaan. Reiälle 15 tein bogey, ja näytti siltä, että pimeys yllättää ennen kuin päästään maaliin. 16 & 17 tein parit, jonka jälkeen pistin pillit pussiin pimeyden vuoksi. Lauantaille aamulle jäi sitten viimeinen reikä, jolla tarvitsisin birdien päästäkseni viikonlopulle. 3 lyönnin jälkeen oltiin neljän metrin päässä, mutta valitettavasti putti meni vasemmalta ohi. Näin lopulta toinen viikko putkeen cutin missaus lyönnillä.

Vaikeat 3 viikkoa takana, mutta omasta mielestä tunne on se, että oikeita asioita on talven aikana tehty. Helppoja virheitä tuli selkeästi aivan liikaa, ja niitten pois saamiseen täytyy tehdä hommia. Nyt kohti Suomea ja väliviikkoa.

Tämän jälkeen matka jatkuu Ruotsiin, kauden neljänteen kisaan.

-Olazabal