16.11.2023 Kausi 2023 päätökseen

Vaikean kevään ja kesän jälkeen sain pelistä erittäin hyvin kiinni, heikotkin päivät onnistuin pelaamaan parin tuntumaan.
Challenge Tourilla tuli loppukaudesta sijoitukset t15, t15 sekä viimeisessä t22.
Challenge Tourin rankingissa sijoitus 85. jolla irtoaa kohtuullisesti pelimahdollisuuksia.
Viimeisten CT kisojen välissä jouduin varmuuden vuoksi DP World Tourin karsintojen ensimmäiseen vaiheeseen, joista suoriuduin siististi, -13 tuloksella jaettu 5. sija ja paikka karsintojen toiseen vaiheeseen.

Lokakuun lopussa matka kohti Espanjaa ja karsintojen toista vaihetta. Golfliiton järjestämällä leirillä ensin muutama päivä Infinitum Golfissa treenaillen, jonka jälkeen 4 tunnin ajo oman kakkosvaiheen kentälle.
Kakkosvaiheessa stediä peliä, ja tuloksella -9 sijoitus toisessa karsintavaiheessa kolmas.

Sieltä sitten matka jatkui takaisin pohjoiseen Infinitum Golfiin finaalikarsintaan.
Finaalikarsintaan caddieksi tuli Nikke Tyry.
Pari päivää treeniä, jonka jälkeen hommat jatkui.
Tasaista peliä 5 päivää, jonka jälkeen oltiin juuri numerossa, jolla paikka DPWT:lle irtoaisi.
Finaali päivä alkoi vahvasti, todella hyviä lyöntejä ensimmäiseen neljään reikään, yksi kahden putin birdie, muut ohi. Rei’illä 5,6,7 tuli blokattua oikealle jokainen avauslyönti, joista ensimmäisen kohtalona oli vaikeasta paikasta tupla bogey, muista selvittiin hyvillä paareilla. Ysi reiällä hyvät pari lyöntiä, mutta sitten viidestä metristä 3 puttia sai tilanteen tosi hankalaksi.

Takaysillä kovaa taistelua, kaikki pakolliset putit sisään, ja tiedossa oli että 2 birkkua viimeiseen kolmeen reikään tarvitaan. 16 oli hyvä paikka viidestä metristä, putti läheltä ohi, ja 17. reiällä oli 13 metrinen paikka, hyvä yritys siinäkin, joten viimeiselle vaadittiin eagle. Avaus keskelle väylää, matkaa jäi 220 metriä kevyeen myötätuuleen oikealta. Lähes täydellinen fade lyönti suoraan kohti lippua, mutta jäi valitettavasti 15 metriä linjassa lyhyeksi etugriiniin. Siitä hyvä putti lyhyeksi, ja homma oli selvä.
Pääkiertueen unelma tänä vuonna jäi yhden lyönnin päähän. 11 pelaajaa pelasi kaikki kierrokset alle parin, ja meitä oli kaksi joilla se ei riittänyt 25. pelaajan joukkoon. Tuloksilla 70, 70, 69, 67, 69 & 70 sijoitus jaettu 34. DPWT:n finaalikarsinnassa.

Kuitenkin Challenge Tourille saatiin vahvin kortti sitten vuoden 2018, ja pieni DPWT kategoria, jolla talvikaudella aika varmasti pääsee muutaman kilpailun pelaamaan.
Paljon syksyn aikana mentiin eteenpäin, mutta vaikea tähän tyytyväinen kuitenkaan on olla.

Nyt pidetään jokunen hetki breikkiä, joulukuussa saattaa avautua startti pääkiertueen kilpailuun.

Iso kiitos kaikille mukana olleille ja tietenkin kaikille yhteistyökumppaneille, ilman teitä tämä ei olisi mahdollista.

Kaikki pannaan likoon, että ensi vuoden päätteeksi hommat jatkuu pääkiertueella.

Kiitos!
-Olazabal