In English   In Russian   In Chinese   In Spanish

Oliver Lindell

European Challenge Tour – pelaaja, hallitseva Suomen mestari. Nuorimpana menestynyt suomalainen golfammattilainen. Kolminkertainen Suomen Golfliiton vuoden junioripelaaja ja Suomen mestari 14-, 16- ja 18-vuotiaiden ikäluokissa. Ecco Tourin ranking-voittaja, vuoden pelaaja ja vuoden tulokas vuonna 2016. The Duke of York Young Champions Trophyn voittaja vuodelta 2015. Kaikkien aikojen nuorin Nordic Leaguen osakilpailuvoittaja vuonna 2015 ja Nordic Leaguen koko kiertueen kakkonen vuonna 2016. Nuorin suomalaispelaaja, joka on koskaan selvittänyt cut-rajan European Tourilla. Nuorten Olympialaisten viides vuonna 2014. Vasta 18-vuotiaan ammattilaisen saavutukset ovat niin vakuuttavia jo nyt, että Oliver Lindell on syystäkin yksi kansainvälisesti seuratuimmista, nousevista nuorista tähdistä.

Lindell syntyi Porvoossa 29. syyskuuta 1998. Lapsuusvuosien suosikkilaji oli jääkiekko, jonka ohella Lindell harrasti myös lento- ja koripalloa. Joukkuelajit saivat kuitenkin jäädä Lindellin saatua ensikosketuksensa golfin ihmeelliseen maailmaan vuonna 2005. Isoisänsä luona Espanjassa lomaillut kuusivuotias viihdytti itseään tarttumalla mailaan ja opettelemalla chippailemaan. Perheen ystäväpiiriin kuului Lindellin nykyinen valmentaja Juha Juvonen, joka Lindellin kesämökillä vieraillessaan kiinnitti huomiota poikkeukselliseen lahjakkuuteen nähdessään pienen pellavapään takovan palloja harvinaisella tarkkuudella ja tyylillä. Valokuvaajaisä Antero Lindellin usko jälkikasvunsa kykyihin vahvistui Juvosen vakuuttelujen myötä ja pieni golfmaakari liittyi Virvik Golfin jäseneksi vuonna 2008. Juvosesta tuli Lindellin valmentaja vuonna 2010, jolloin Lindell myös osallistui ensimmäisiin kisoihinsa.

Hyvällä itseluottamuksella ja kovalla treeni-innolla varustettu juniori herätti Suomen golfpiirien kiinnostuksen, kun hän vuonna 2012 voitti paitsi 14-vuotiaiden Suomen mestaruuden, myös Finnish International Junior Championshipin ja ikäluokkansa Tsemppitourin. Samana vuonna Lindell otti ensikosketuksen tuleviin kilpakumppaneihinsa osallistumalla useaan kovatasoiseen kansainväliseen juniorikilpailuun ympäri maapalloa. Vuonna 2013 Lindell voitti 16-vuotiaiden Suomen mestaruuden reikäpelissä ja nousi Singha Thailand Junion World Golfin viidennelle sijalle. Vuonna 2014 Lindell otti Suomen mestaruuden 16-vuotiaiden reikäpelissä ja tuli nuorten Olympialaisissa Kiinassa viidenneksi.

Ensimmäisen suuren miesten sarjan pokaalin Lindell nappasi palkintokaappiinsa vain 16-vuotiaana vuonna 2015, kun hän voitti vielä amatööristatuksella pelaten Master Promo Championshipin tuloksella 69,65,70 = -12. Samaisena vuonna Lindell voitti Suomen mestaruuden 18-vuotiaiden lyöntipelissä ja osallistui arvostettuun The Duke of York Young Champions Trophy -kisaan, josta tuloksena oli turnausvoitto. Lindell vaihtoi amatööristatuksen ammattilaisuuteen vielä saman vuoden lopussa, täytettyään juuri 17 vuotta. Vuonna 2016 Lindellista tulikin jo aikuisten Suomen mestari ja Ecco Tourin ranking-voittaja. Lisäksi Lindell valittiin Ecco Tourin vuoden pelaajaksi ja vuoden tulokkaaksi. Menestystä Lindell sai myös Nordic Leaguesta, josta hän sai kaksi osakilpailuvoittoa, kaksi kakkossijaa ja sijoittui neljästi viiden parhaan joukkoon. Näillä tuloksilla Lindell sijoittui Pohjoismaisen ammattilaiskiertueen, Nordic Leaguen, kakkoseksi. Tällä sijoituksella hän ansaitsi pelioikeuden European Challenge Tourille 2017. Lindell ehti myös debytoida European Tourilla upealla sijoituksella T26.

Poikkeukselliset treenimenetelmät normaalien harjoitusten päälle kertovat omaa kieltään Lindellin suunnattomasta palosta nousta yhdeksi maailman parhaista golfareista. Mökille on rakennettu viheriö ja kallioille chippipaikkoja, ja lisäksi Lindell hioo taitojaan lyömällä palloa vesillä keinuvasta veneestä itse tehdylle ruohogriinille. Erikoiset ja vaativat harjoitusratkaisut kertovat päättäväisyydestä ja treenaamisen ilosta sekä kehittävät taitoa lyödä palloa todella vaikeista paikoista myös todellisissa pelitilanteissa. Kylmäpäinen Porvoon poika pystyy nostamaan itsensä takaisin peliin suurella todennäköisyydellä tilanteesta kuin tilanteesta. Lindellin vahvuuksina voikin pitää nuorelle pelaajalle poikkeuksellisen rautaisia hermoja sekä varmuutta ja tasaisuutta pelitilanteissa.

Vuonna 2017 Lindellin päätavoite on Challenge Tour, jossa hän pelaa parisenkymmentä osakilpailua. Tavoitteena on sijoitus 45 parhaan pelaajan joukossa Challenge Tourin rankingissa kauden päätteeksi, päästen näin pelaamaan paikasta European Tourilla. Vaikka peli-, harjoitus- ja matkustuspäiviä ulkomailla kertyy tänä vuonna reilut 150, aikoo Lindell myös suorittaa merkonomin opintonsa loppuun ja kaavailee armeijan suorittamista urheilujoukoissa kauden päättymisen jälkeen talvikauden aikana.

Seuraavan kolmen vuoden suunnitelmissa Lindellin kiikarissa on vakiintunut pelipaikka Euroopan pääkiertueella, European Tourilla. Siitä matka sitten jatkuu kohti isoa unelmaa ja suuria voittoja; kirkkaimpana siintää The Masters – voittajan legendaarinen Vihreä Takki!